Διαβούλευση για Γαστρονομικό προορισμό

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικεί τον τίτλο «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας διάκριση, που καθιστά την γαστρονομία  και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή: την εξωστρέφεια, την διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Και όπως είναι λογικό η περιφέρεια θέλει την καλύτερη ενημέρωση όλων… Και πραγματοποιούνται συνεχόμενες διαβουλεύσεις τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Από την Κω και τη Λέρο φτάσαμε την περασμένη εβδομάδα στη Σύρο, όπου είχαμε στις 6 Ιουλίου την πρώτη διαβούλευση στις Κυκλάδες για την κατάρτιση του φακέλου υποψηφιότητάς της ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»   Παρόντες ήταν οι κοινωνικοί εταίροι και φορείς του νησιού αλλά και των νησιών της Μήλου, της Άνδρου, της Μυκόνου, της Τήνου και της Πάρου, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Και τώρα έρχεται η ώρα της Νάξου και της Σαντορίνης. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Νάξο στο  χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων  (Περιφερειακός δρόμος Νάξου) και στη Σαντορίνη (μέσω τηλεδιάσκεψης). Και το παρών αναμένεται να δώσει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμων Ζαννετίδης όπως και ο Έπαρχος Νάξου, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κος Μαργαρίτης καθότι και οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

Να σημειώσουμε ότι η υποψηφιότητα της Περιφέρειας θα δομηθεί γύρω από τους παρακάτω έξι τομείς ενδιαφέροντος: Α. Πολιτισμός και διατροφική ποικιλία, Β. Εκπαίδευση, Γ. Στήριξη ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), Δ. Υγεία, Ε. Βιωσιμότητα, Στ. Τεχνολογία. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας προχωρούν ολοταχώς οι  διαβουλεύσεις των μελών της επιτροπής υποψηφιότητας της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς για την κατάθεση απόψεων και προτάσεων.

Δελτίο Τύπου Επαρχείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων