Δωδεκάνησα - Σύμη: Οχι στην κατάργηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα

Σημαντική κίνηση από το Δήμο Σύμης που με ψήφισμά του σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα, ζητά να μην καταργηθεί αλλα΄και να επεκταθεί σε όλους τους επιβάτες από και προς τα μικρά νησιά... Ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο μετά το πέρας της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασή του..

Αναλυτικά, το Ψήφισμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Σύμης, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του αναφέρει:

Στο ψήφισμα, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρονται τα εξής: «Ζητούμε από την Πολιτεία: 
1. Να μας ενημερώσει – να διευκρινίσει  εάν  θα συνεχιστεί και μετά την 1η Αυγούστου 2020 η εφαρμογή του Μεταφορικό Ισοδύναμου  στα καύσιμα στα μικρά νησιά η εάν σχεδιάζεται κάποιο άλλο ανάλογο μέτρο.
2. Να συνεχιστεί η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου  στα καύσιμα λαμβάνοντας υπόψη ξεχωριστή πρόνοια για τα μικρά νησιά, όπου λόγω του μικρού οικονομικού μεγέθους του νησιού δεν τίθεται θέμα κάλυψης του πλαφόν, όπως αυτό ορίζεται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και την πολιτεία.
3. Την επέκταση σε όλου του είδους τα εμπορεύματα και οικιακές αποσκευές των κατοίκων του νησιού είτε πρόκειται για ιδιωτική χρήση είτε για εμπορική.
4. Τη σταδιακή επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σύνολο των επιβατών από και προς τα μικρά νησιά με αρχή την εφαρμογή του στη Γραμμή  Σύμη-Ρόδος 

Την επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση της πιλοτικής δράσης του  Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  λαμβάνοντας υπόψη τα κατά τόπον δεδομένα».

Ευχαριστούμε τη σελίδα "Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού ισοδύναμου" για τη φωτογραφία

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...