Δωδεκάνησα: Συνεχίζεται η λειτουργία των υποκαταστημάτων

Και ο Αγιος τελικά φοβέρα θέλει... Οπως διαβάζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων της, σε Κάσο, Λειψούς και Tήλο, αποφάσισε η Alpha Bank μετά από διαβουλεύσεις που είχε η διοίκηση της τράπεζας με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Σύμφωνα με το γραφείο του υφυπουργού Ναυτιλίας, οι νησιώτες των τριών αυτών νησιών θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά από τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα χωρίς να διαταραχτεί η καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, είχαμε και δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της ALPHA BANK  στην Κάσο, τη Τήλο και τους Λειψούς: «Το μήνυμα που έστειλαν οι νησιώτες στην ALPHA BANK – παρελήφθη. Οι γόνιμες συζητήσεις της Κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών ανέτρεψαν την απόφαση της ALPHA BANK και τα υποκαταστήματα στα νησιά της Κάσου, των Λειψών και της Τήλου θα παραμείνουν σε λειτουργία. Ήταν μια επιτυχία κοινή – ΟΛΩΝ μας που διαβουλευτήκαμε, από το δικό του ρόλο ο καθένας, με την Τράπεζα. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση και ο συντονισμός των ενεργειών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ουσιαστική και αποφασιστική στη θετική αυτή εξέλιξη ήταν η συμβολή του προέδρου του ΔΣ της ALPHA BANK καθ. Βασίλειου Ράπανου.

Ο αγώνας όμως αυτός, για την παραμονή της Τράπεζας, αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων των νησιών με τη βοήθεια και τη στήριξη από την τοπική κοινωνία, δεν σταματά. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη των μικρών νησιών του Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος είναι σημαντικός, όπως και η κοινωνική ευθύνη των Τραπεζών απέναντι στις μικρές νησιωτικές κοινωνίες».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News