Δυτ. Κυκλάδες «Θέλουμε να βάλουμε το SpeedRunner 3, αλλά δεν μπορούμε»

«Ναι μεν αλλά…», «Ευχαριστούμε για τη πρόταση αλλά δεν….», «Αγαπάμε τα νησιά και θέλουμε το καλύτερο, όμως δεν…» Διαλέξτε και πάρτε… Η διοίκηση της Aegean Speed Lines απάντησε στην πρόταση που έγινε από τους φορείς των νησιών στις Δυτικές Κυκλάδες για παράταση της δρομολόγησης του Speedrunner 3 έως τέλος του χρόνου. Και η απάντηση ήταν αρνητική. Όχι κάθετη. Αλλά με μπόλικη αγάπη και συναίσθημα. Η ουσία όμως είναι ότι ήταν αρνητική και με αιτιολογία το τεχνικό τμήμα της εταιρείας… Και ανανέωσε το ραντεβού του ταχύπλοου με τους κατοίκους των νησιών στις Δυτικές Κυκλάδες τον Μάρτιο του 2018. Έως τότε; … Υπομονή.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης αναφέρει:

«Αγαπητοί κύριοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας προς την Aegean Speed Lines, της 22/9/17 µε αρ. πρωτ. 4270.

Μας τιμάει ιδιαίτερα η επιλογή του Speedrunner 3 και η πρότασή σας να συνεχίσουμε τα δρομολόγια μας και το επόμενο δίμηνο.

Είναι γεγονός ότι δεν προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα για την θετική µας απάντηση αξιολογώντας τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έχει µία τέτοια απόφαση. Γνωρίζετε άλλωστε ότι εδώ και 13 χρόνια τα ταχύπλοα της Aegean Speed Lines ξεκινούν πρώτα κάθε χρόνο και σταματούν τελευταία εκτελώντας επί 7 μήνες δρομολόγια - και την καλοκαιρινή περίοδο διπλά δρομολόγια - προκειμένου να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των επιβατών σε ωράρια. Όπως γνωρίζετε, επίσης, ότι από τους 7 μήνες, οι 4 μήνες έχουν ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα καθώς και πολλά από τα βραδινά δρομολόγια του καλοκαιριού. Για το λόγο αυτό οι περισσότερες εταιρίες ταχυπλόων δρομολογούν τα πλοία τους για ένα τετράμηνο την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να έχουν πάντα κερδοφορία εκμεταλλευόμενες την υψηλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

Επομένως, για εμάς η παράταση των δρομολογίων θα ήταν, παρά τις επιπλέον ζημιές που θα είχαμε, ένας ιδανικός τρόπος να ευχαριστήσουμε τα νησιά που μας στήριξαν εφέτος κατευθύνοντας με κάθε τρόπο τους επισκέπτες τους στο Speedrunner 3.

Ενημερώνοντας όμως το τεχνικό τμήμα της εταιρίας για την πρόθεσή μας, διαπιστώσαμε ότι σοβαροί τεχνικοί λόγοι και αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης την διετία που έρχεται, σε συνδυασμό με την έναρξη δρομολογίων του Speedrunner 3 στο τέλος Μαρτίου 2018, δεν μας επιτρέπουν τελικά να ανταποκριθούμε θετικά στο αίτημά σας.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, με γνώμονα την αγάπη μας για τις Κυκλάδες, πάντοτε θα προσπαθούμε για την σταθερή αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας».