«Έγκλημα» η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Ιδιαίτερα αιχμηρός και με σπόντες προς τους βουλευτές κυρίως της συγκυβέρνησης εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ/ Γιώργος Χατζημάρκος όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρονται για μια ακόμη φορά σε πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιωτικές περιοχές της χώρας…

Ποια ήταν η δήλωσή του και το μήνυμα προς τους βουλευτές της νησιωτικής Ελλάδας που ανήκουν στην συμπολίτευση; «Τα τελευταία χρόνια έρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα – πάντα ως διαρροή και ποτέ μέσα από κάποιο επίσημο «κανάλι» – η είδηση της συζήτησης, του αιτήματος ή της πίεσης , σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Έχω την εντύπωση ότι, το να χτυπάει συνέχεια ο συναγερμός κάθε δύο ή τρεις μέρες, είναι μια διαδικασία απολύτως εσφαλμένη. Εμείς δεν θα πρέπει να αντιδρούμε σ’ αυτές τις διαρροές , που μπορεί να γίνονται και εσκεμμένα για να δοκιμάσουν τις αντοχές μας. Η δική μας στάση πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα είναι μια και μοναδική:

Πρώτον, το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δεύτερον, να θυμίσουμε ότι μια κυβέρνηση με 155 βουλευτές , για να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ , θα πρέπει να πάρει την ψήφο των βουλευτών της νησιωτικής Ελλάδας, εκεί που ισχύουν οι συντελεστές αυτοί.

Αν υπάρχουν κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι πρόθυμοι να διαπράξουν τέτοιο έγκλημα και να «σκοτώσουνε» με αυτόν τον τρόπο τις περιοχές και τον λαό που εκπροσωπούν, τότε κι εμείς δεν θα πρέπει να μείνουμε άλλο πια σ΄ αυτόν τον τόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News