Ειρηνοδικείο Αθήνας: Παρουσία ΜΑΤ και χρήση χημικών οι πλειστηριασμοί

Επεισόδια και αντιπαράθεση διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου. Η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί καθώς οι διαμαρτυρόμενοι εξαπολύουν υβριστικά συνθήματα, σπρώχνονται και επιθυμούν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Σε απάντηση τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, λιποθύμησε ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής του ΚΚΕ, Θανάσης Μπαρτζώκας, και διακομίζεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να απωθήσουν το πλήθος, ενώ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» με άλλες συλλογικότητες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ να εισέλθουν σε αυτό. Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών.

Αυτήν την ώρα περίπου 300 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από το Ειρηνοδικείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Από ότι μάλιστα φαίνεται το πλήθος προσπαθεί να πραγματοποιήσει νέα έφοδο.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ το πρωί διεξήχθη χωρίς προβλήματα ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου. Αφορούσε πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στο Νέο Ψυχικό σε συγκρότημα καταστημάτων, γραφείων και λοιπών επαγγελματικών χώρων επί της Εθνικής Αντιστάσεως και Λ. Κηφισίας. Τιμή πρώτης προσφοράς ήταν τα 9.500 ευρώ για το καθένα και συνολική τιμή αρχικής προσφοράς τα 47.500 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ξεκίνησε και ο δεύτερος που αφορά μεζονέτα 320 τ.μ. με τιμή αρχικής εκκίνησης τις 698.915 ευρώ και η οποία πλειστηριάζεται για οφειλή 1,2 εκατ. ευρώ που είναι σε καθυστέρηση από το 2013. Η μεζονέτα ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας τ.μ. 1.231,16, στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισιά. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α' όροφο, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα. Μαζί με τη μεζονέτα τρέχει η διαδικασία και για δύο θέσεις στάθμευσης με τιμή αρχικής εκκίνησης τα 10.000 ευρώ για την κάθε μία. Συνολική τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα και τις δύο θέσεις πάρκινγκ έχουν οριστεί οι 718.915 ευρώ.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πέρασε από τα γραφεία της Ένωσης Συμβολαιογραφών στην Πλατειά Αριστοτέλους και μετά από την Τσιμισκή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της πρόεδρου του συλλόγου. Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.