Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕιρηνοδικείο Αθήνας: Παρουσία ΜΑΤ και χρήση χημικών οι πλειστηριασμοί

Ειρηνοδικείο Αθήνας: Παρουσία ΜΑΤ και χρήση χημικών οι πλειστηριασμοί

|

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ – Στο νοσοκομείο ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής – Ενταση και στη Θεσσαλονίκη 

Επεισόδια και αντιπαράθεση διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου. Η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί καθώς οι διαμαρτυρόμενοι εξαπολύουν υβριστικά συνθήματα, σπρώχνονται και επιθυμούν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Σε απάντηση τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, λιποθύμησε ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής του ΚΚΕ, Θανάσης Μπαρτζώκας, και διακομίζεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να απωθήσουν το πλήθος, ενώ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» με άλλες συλλογικότητες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ να εισέλθουν σε αυτό. Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών.

Αυτήν την ώρα περίπου 300 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από το Ειρηνοδικείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Από ότι μάλιστα φαίνεται το πλήθος προσπαθεί να πραγματοποιήσει νέα έφοδο.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ το πρωί διεξήχθη χωρίς προβλήματα ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου. Αφορούσε πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στο Νέο Ψυχικό σε συγκρότημα καταστημάτων, γραφείων και λοιπών επαγγελματικών χώρων επί της Εθνικής Αντιστάσεως και Λ. Κηφισίας. Τιμή πρώτης προσφοράς ήταν τα 9.500 ευρώ για το καθένα και συνολική τιμή αρχικής προσφοράς τα 47.500 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ξεκίνησε και ο δεύτερος που αφορά μεζονέτα 320 τ.μ. με τιμή αρχικής εκκίνησης τις 698.915 ευρώ και η οποία πλειστηριάζεται για οφειλή 1,2 εκατ. ευρώ που είναι σε καθυστέρηση από το 2013. Η μεζονέτα ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας τ.μ. 1.231,16, στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισιά. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα. Μαζί με τη μεζονέτα τρέχει η διαδικασία και για δύο θέσεις στάθμευσης με τιμή αρχικής εκκίνησης τα 10.000 ευρώ για την κάθε μία. Συνολική τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα και τις δύο θέσεις πάρκινγκ έχουν οριστεί οι 718.915 ευρώ.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέρασε από τα γραφεία της Ένωσης Συμβολαιογραφών στην Πλατειά Αριστοτέλους και μετά από την Τσιμισκή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της πρόεδρου του συλλόγου. Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες