Εκτακτο... Αναστολή των φυσικών πλειστηριασμών έως τέλος Ιανουαρίου

Αναστέλλονται όλοι οι συμβατικοί πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για αύριο και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, το όποιο ενημερώνει τα μέλη του ότι δεν θα γίνει κανένας φυσικός πλειστηριασμός μέχρι τα τέλη του μήνα.

 «Η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του διοικητικού συμβουλίου.

Η αναβολή σχετίζεται με τη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ΜΟΝΟ καθώς πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να περάσουν στην πλατφόρμα και αυτοί ο πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στα κατά τόπους ειρηνοδικεία. 

Η πραγματική αναβολή πάντως έχει να κάνει με το φόβο επεισοδίων από συλλογικότητες που αντιτίθενται στη διενέργεια των πλειστηριασμών είναι ίσως η πραγματική αιτία της αναστολής.

Μετά ταύτα, αύριο και τις επόμενες Τετάρτες ως τις 31 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνον ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή της Αττικής.