Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕκτός προγραμματισμού της Astra Airlines η Νάξος

Εκτός προγραμματισμού της Astra Airlines η Νάξος

|

Η Astra Airlines έδωσε στη δημοσιότητα τα καλοκαιρινά της δρομολόγια για τα πέντε νησιά των Κυκλάδων – Από δύο έως επτά ημέρες σε εβδομαδιαία βάση από Θεσσαλονίκη για Πάρο, Μήλο, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη – Και πάλι απούσα η Νάξος 

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν ουκ ολίγες πλέον αεροπορικές εταιρίες που παλεύουν να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά… Μπορεί η Aegean μέσω της Ολυμπιακής να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο και σε κάποια νησιά το μονοπώλιο έως πριν από μερικά χρόνια, όμως πλέον όλα είναι διαφορετικά. Και μπορεί η Sky Express να κέρδισε τα χειμερινά δρομολόγια στις Κυκλάδες, όμως η Astra Airlines είναι αυτή που έρχεται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου ώστε να κάνει τη διαφορά. Μόνο που και πάλι η Νάξος είναι απούσα. Ο λόγος; Ενδεχομένως η …αδιαφορία των επίσημων για να διεκδικήσουν επιπλέον δρομολόγια. Τι να πούμε; Ότι δεν θέλει η εταιρεία να κάνει δρομολόγια; Η ότι δεν έχουμε τον διάδρομο για να προσγειώνεται το αεροπλάνο της Astra? Μα οι διάδρομοι σε Σύρο και Μήλο ουσιαστικά είναι μικρότεροι. Και το επιχείρημα ότι η Νάξος δεν έχει κίνηση ή …ρεύμα; Πάλι δεν ισχύει από τη στιγμή που μαζί με τη Μήλο είναι τα νησιά που έχουν το μεγαλύτερο ρεύμα σε επίπεδο ..διαφήμισης.

Και η Astra Airlines κάνει την υπέρβαση αφού αποφασίσει να ενώσει τα πέντε νησιά των Κυκλάδων, ήτοι Σαντορίνη, Μύκονο, Σύρο, Πάρο και Μήλο με τη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας την αγορά της Βορείου Ελλάδας. Και βέβαια το μεγαλύτερο μερίδιο παίρνουν Μύκονος, Σαντορίνη κι από εκεί και πέρα η Astra δίνει βάρος στη Σύρο (σ.σ. εδώ έπαιξε ρόλο η συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κου Λεονταρίτη με τον Ιβάν Σαββίδη) ενώ και κάτι θα πάρουν τελικά και οι Μήολος – Πάρος έστω και με λιγότερα δρομολόγια. Αλλά, θα πάρουν κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.  Κι έτσι από χθες έχουμε τα επίσημα καλοκαιρινά δρομολόγια για τα πέντε νησιά των Κυκλάδων και μέσω της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» έχουμε τις ημερομηνίες… Και πριν δούμε τα νησιά, να σημειώσουμε ότι η Σύρος έχει από τη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και έως το τέλος Μαρτίου του 2017 δύο δρομολόγια κάθε εβδομάδα, ήτοι Δευτέρα και Παρασκευή. Επίσης, προς Μύκονο και Σαντορίνη θα έχει 2 extra πτήσεις στις 14 και 17 Απριλίου 2017, ενώ Πάσχα κάτι που σημαίνει ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (14 Απριλίου 2017) και το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (17 Απριλίου 2017).

Σύρος: Έως και πέντε πτήσεις την υψηλή περίοδο

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων όσον αφορά στον καλοκαιρινό προγραμματισμό της Astra Airlines ξεκινούν από 29 Μαΐου και ολοκληρώνονται την 1η Οκτωβρίου παρουσιάζοντας αύξηση στον αριθμό τους κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Πιο αναλυτικά, από 29 Μαΐου έως και 16 Ιουλίου, η Σύρος θα συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, με τρεις πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ενώ, για το χρονικό διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αεροπορικών δρομολογίων αυξάνεται, καλύπτοντας πέντε ημέρες. Ειδικότερα, τα αεροπορικά δρομολόγια στην “καρδιά” του καλοκαιριού θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ ακολούθως, για το διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου ο αριθμός τους θα επιστρέψει στις 3 πτήσεις, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Από έξι έως κι επτά δρομολόγια την τουριστική σεζόν για Σαντορίνη και Μύκονο

Άκρως ευνοημένοι στη απευθείας σύνδεσή τους με Θεσσαλονίκη θα είναι οι δύο κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί των Κυκλάδων, με το πρόγραμμα των πτήσεων να διαμορφώνεται σε τέσσερις περιόδους. Συγκεκριμένα και στα δύο νησιά, από 9 έως και 25 Ιουνίου έχουν προγραμματισθεί τρεις πτήσεις κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή, για το χρονικό διάστημα από 26 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου τέσσερις πτήσεις κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, όπως παρομοίως, τέσσερα δρομολόγια διατηρούντα τις ίδιες ημέρες τόσο για τη Σαντορίνη, όσο και για τη Μύκονο για το χρονικό διάστημα της 11ης Σεπτεμβρίου με την 1η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η Astra Airlines επεκτείνει σχεδόν στο σύνολο των ημερών της εβδομάδας τις πτήσεις της Σαντορίνης από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου, έχοντας προγραμματίσει καθημερινή σύνδεση, πλην της Τετάρτης, ημέρα την οποία όμως, η Μύκονος θα διαθέτει πτήση, αφού για την ίδια χρονική περίοδο θα καλύπτεται αεροπορικώς καθημερινά.

Μέχρι τέσσερις πτήσεις για Μήλο και Πάρο

Επιπρόσθετα, στο πλάνο των αεροπορικών συνδέσεων της Astra Airlines έχει συμπεριληφθεί η Μήλος και η Πάρος, νησιά που μπορεί να έχουν τη δυνατότητα περιορισμένου αριθμού δρομολογίων την καλοκαιρινή περίοδο, εβδομαδιαίως, ωστόσο, διατηρούν το πλεονέκτημα της απευθείας μετακίνησης από και προς τη συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, η Μήλος θα συνδέεται με Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, από 9 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου και τέσσερις φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το νησί της Πάρου, η Astra Airlines έχει δρομολογήσει πτήσεις από 6 Ιουνίου έως και 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο τριών διαφορετικών χρονικών περιόδων. Αναλυτικότερα, από 6 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου, οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από 24 Ιουλίου έως και 3 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ τέλος, για τη χρονική περίοδο από 4 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου ο αριθμός των απευθείας πτήσεων μειώνεται σε δύο ημέρες και συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των δρομολογίων 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες