Ελλάδα - Αττική Οδός: Δύο χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο

Αττική Οδός - Photo Credit ΙΝΤΙΜΕ

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο θα καταβάλει η Αττική Οδός, ύστερα από επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Προηγήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Οπως έγινε γνωστό, «στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία». 

Επιπλέον, «ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε». 

Αττική Οδός: Ντρεπόμαστε 

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις έκανε λόγο ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, ο οποίος για τις εικόνες που παρατηρήθηκαν, ανέφερε: «Εδώ και 18 χρόνια είμαι διευθυντής Κυκλοφορίας στην Αττική Οδό και ντρέπομαι για την εικόνα αυτή».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό το πρωί της Τρίτης είπε πως «βρίσκεται εδώ και ώρες μία συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τον Στρατό για τον απεγκλωβισμό των οδηγών».

«Αυτή τη στιγμή έχουν μείνει περίπου 1.000 -1.200 άτομα, με τους περισσότερους να έχουν απεγκλωβιστεί από το βράδυ».

Ζήτησε εκ νέου συγγνώμη και υποσχέθηκε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες για το περιστατικό.

Υποστήριξε πάντως πως η έλευση της «Ελπίδας» έφερε πρωτογνωρες καταστάσεις καθώς πρώτη φορά είδε τόσο έντονη χιονόπτωση αλλά και τόσο πολλή κυκλοφορία στους δρόμους, εξηγώντας πως η διαφορά με τη «Μήδεια» είναι ότι τότε υπήρχε lockdown, ενώ χθες, όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους.

Σημείωσε επίσης πως, τη στιγμή που ξεκίνησε η σφοδρή χιονόπτωση, στην Αττική Οδό βρέθηκαν 35 εκχιονιστικά, πολλά εκ των οποίων πολλά ήταν εγκλωβισμένα.

«Και 100 να είχαμε, δε θα έφταναν» υποστήριξε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News