Ελλάδα - Black Friday: Έρχεται στις 29 Νοεμβρίου

Ο Νοέμβριος έρχεται και μαζί του φέρνει εκπτώσεις... Κι αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όσους έχουν χρήματα και θέλουν να τα ... επενδύσουν με το σωστό τρόπο... Και αναφερόμαστε στις φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν από την 1η  έως και την 15η  Νοεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων ‪την Κυριακή 3 Νοεμβρίου‬, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις ‪11:00 έως τις ‪18:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Ομως, τα καλύτερα είναι λίγο μετά καθότι έχουμε δύο σημαντικές ημερομηνίες... Η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» θα διεξαχθεί ‪στις 29 Νοεμβρίου‬ ενώ η «Cyber Monday» ‪στις 2 Δεκεμβρίου‬. Και ενόψει "Black Friday" αναμένεται σκληρή μάχη... Τι εννοούμε; Οτι οι μεγάλες αλυσίδες ποντάρουν πολλά στη συγκεκριμένη ημέρα για να βάλουν ρευστό στο ταμείο τους και να «κλέψουν» από τον ανταγωνισμό.

Όπως και τα τελευταία δύο χρόνια έτσι και φέτος οι καταναλωτές δείχνουν έτοιμοι να ξοδέψουν για μια καλή προσφορά. Ταυτόχρονα στο χώρο έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές και ο ανταγωνισμός έχει αλλάξει. Από τη μία η Plaisio μπήκε πλεον και στις λευκές συσκευές. Δηλαδή στις κουζίνες, τα ψυγεία κτλ. Είναι λογκό να θέλει φέτος την "Black Friday" να κάνει τη διαφορά με μεγάλες εκπτώσεις. Αντίστοιχα, τα Public είναι σε στρατηγική συμφωνία με τη Media Markt. Οπότε και από εκεί αναμένονται μεγάλες προσφορές για να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση οι παραδοσιακοί παίκτες, όπως ο "Κωτσόβολος" δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ