Ελλάδα - Covid 19: Δεν υπάρχει θέμα επίταξης, θα πληρωνόμαστε κανονικά

Έγγραφο από το υπουργείο Υγείας έφτασε σήμερα σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές της επικράτειας, με το οποίο ζητείται από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ που θα διαθέσουν στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά.

Στο έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Υγείας και για το οποίο ζητά σχετική ενημέρωση έως τις 8 το βράδυ, αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του Covid-19 και προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα η χώρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρακαλούμε όπως αποστείλετε στις ιδιωτικές κλινικές-μέλη σας τους επισυναπτόμενους πίνακες

Περαιτέρω, παρακαλούμε τα μέλη σας να αποστείλουν τους συμπληρωμένους πίνακες απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], σήμερα μέχρι τις 20:00 μμ. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας».

Δεν είναι επίταξη

Ποια είναι η απάντηση; Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, στόχος δεν είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά η επί πληρωμή χρησιμοποίηση των κλινών τους για non-covid ασθενείς σε περίπτωση ανάγκης.

 «Μας ρώτησαν πόσες απλές κλίνες αλλά και κλίνες ΜΕΘ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε για non-covid περιστατικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αδειάσει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid περιστατικών. Ωστόσο δεν πρόκειται για επίταξη. Θα μας πληρώνουν κανονικά. Το κράτος, μέσω του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να μας δίνει το ποσό των 34 ευρώ ημερησίως για κάθε ασθενή που θα μεταφερθεί σε εμάς» εξηγεί ο κ. Σαραφιανός.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήταν μία απόφαση αναμενόμενη.

«Με τέτοια έκρηξη κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο ότι θα στραφούν και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ωστόσο δεν θα μας επιτάξουν. Θα πληρωνόμαστε κανονικότατα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνει η κλινική κανονικά και το προσωπικό της. Θα δεχόμαστε αμιγώς non-covid περιστατικά, χωρίς να χρειαστεί ουσιαστικά ο πολίτης να πληρώσει» αναφέρει ο κ. Σαραφιανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News