Ελλάδα - Εστίαση: Κλείσιμο καταστημάτων στις 16 Νοεμβρίου

Οικονομία

Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Μάλιστα, έπαιζαν δύο ημερομηνίες... Η πρώτη ήταν αύριο Πέμπτη 11 Νοεμβριου και η δεύτερη την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Και όπως έγινε γνωστό, η επιλογή ήταν ξεκάθαρη ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία... Και έτσι πάμε σε Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Στο κλείσιμο των καταστημάτων συμμετέχει και η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής: "Η Εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας:

# Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

# Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.

# Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

# Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

# Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

# Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και

# Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021».

Θέση πήρε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κυκλάδων της ΠΟΕΣΕ που σε ανάρτησή του στη σελίδα της Ενωσης Επαγγελματιών Μαζίκης Εστίασης Κυκλάδων όπου σημειώνει " Αγαπητοί Συνάδελφοι, Για τον καλύτερη και μαζικότερη οργάνωσή σας, επαναπροσδιορίζεται ως ημερομηνία κινητοποίησης με πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων η Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.

Σε τοπικό επίπεδο παρακαλούμε για τις δικές σας όποιες ενέργειες (ενδεχομένως και συνδιοργανώσεις με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους) για κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κλείσιμο των καταστημάτων. Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα κλιμάκωσης των αντιδράσεων του Κλάδου".

Και ακολούθησε και καυστικό σχόλιο... "Στον καναπέ με μαξιλάρι υπάρχει κίνδυνος - δίπλα στο παγκάκι και στο πεζούλι ο κίνδυνος εξαφανίζεται. Όλοι στην κινητοποίηση της 16/11/21. Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν".

tesss-tttt.jpg

Γ. Καββαθάς: Στα take away δεν χρειάζεται έλεγχος πελατών

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνισε ότι στο take away (παραλαβή εκτός) δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δεν γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30-50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News