Ελλάδα - Lockdown: Ανοίγει από Δευτέρα (18/01) το λιανεμπόριο με "click in shop"

Το άνοιγμα όλων των καταστημάτων, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με …χρονοχρέωση έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το πρωί και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις…

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα;  Με βάση το σχέδιο το οποίο κατήρτησε το υπ. Ανάπτυξης, θα ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα. Παράλληλα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης νυχιών με προκαθορισμένα ραντεβού. Η λειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου αναμένεται να γίνει με βασικό περιορισμό τα 4 άτομα ανά 100 τμ., ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει sms στο 13033 με κωδικό 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα). Και βέβαια θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος παραμονής στο κατάστημα και μετάβασης σ’ αυτό…

Αγκάθι οι «κόκκινες περιοχές»… Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν με την μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away). Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις περιοχές δεν ανοίγουν κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι είπαν «ναι» και στο άνοιγμα των εκκλησιών από τις 24 Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων και με μέγιστο αριθμό πιστών τους 50 (στους μητροπολιτικούς ναούς).

Όπως είχε αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δευτέρα μπορεί να απελευθερωθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου, είτε με τη μορφή του «click away» είτε με τη μορφή του «click in shop».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, καθώς η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εστίασε αποκλειστικά στο άνοιγμα της αγοράς και τους σχετικούς περιορισμούς.

Οι λεπτομέρειες, καθώς και αν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποια καταστήματα, θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News