Ελλάδα - lockdown: Και delivery και take away μετά τις 9 το βράδυ

Νέα δεδομένα δημιουργούνται από αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου για την καθημερινότητα της καθότι όπως είναι γνωστό έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ… Αυτό τι σημαίνει; Σταματούν και οι υπηρεσίες delivery και Take Away; Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε χθες αργά το βράδυ σε διευκρινίσεις για το τι σημαίνει σ’ αυτές τις δύο υπηρεσίες η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει, θα λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες παράδοσης κατ 'οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, όμως δεν θα συντρέχει αυτοτελής λόγος μετακίνησης μόνο για παραλαβή φαγητού από κατάστημα.

Άρα, μόνο αν κάποιος είναι ήδη έξω για βόλτα με το κατοικίδιο, επειδή πηγαίνει ή επιστρέφει από την εργασία του ή αντίστοιχα σε κάποιο γιατρό / νοσοκομείο θα μπορεί να κάνει στάση και σε κάποιο κατάστημα για να πάρει φαγητό ή καφέ μετά τις 9 το βράδυ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει :

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ' οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News