Ελλάδα - lockdown: Παράταση έως Τρίτη (19/01) για την "επιστρεπτέα προκαταβολή 5"

χρήματα - ελλάδα

Λίγο πολύ το περίμεναν όλοι οι λογιστές. Απλά είχαν την ελπίδα ότι η ανακοίνωση θα γίνει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τελευταίας ημέρας για την αίτηση συμμετοχής (εκδήλωση ενδιαφέροντος) στο πρόγραμμα "Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5" και όχι όπως γίνεται την τελευταία στιγμή... Ομως, το χούι δεν αλλάζει ...

Κι έτσι ... Λίγο μετά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι  έχουμε παράταση έως την προσεχή Τρίτη 19 Ιανουαρίου, Ενδιαφέρον στοιχείο ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, επίσης έως τις 19 Ιανουαρίου.  Να σημειώσουμε ότι θα γίνει προσπάθεια η εκταμίευση στους δικαιούχους να γίνεει έως το τέλος του μήνα, ενώ μέχρισήμερα 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:
 
"Το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να διευκολύνει την ένταξη των επιχειρήσεων στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”  για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα".

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News