Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - ΠΝΟ: Πετύχαμε μία αποδεχτή λύση, όχι άλλη ανοχή στις αποκλίσεις

Ελλάδα – ΠΝΟ: Πετύχαμε μία αποδεχτή λύση, όχι άλλη ανοχή στις αποκλίσεις

|

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης – Δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική πλευρά, η επίτευξη αυξήσεων συνολικά της τάξεως του 3%, είναι μία αποδεκτή λύση.

Απεργία τέλος… Από τα μεσάνυχτα απόψε (13/12) μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας τα πλοία είναι και πάλι στα νερά του Αιγαίου… Το πέρας της απεργίας (4 ημέρες) ήρθε μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους ακτοπλόους και τη συμφωνία για αύξηση 3% στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας από 1/1/2022. 

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, “μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και επιβεβαίωσαν περίτρανα με τη στάση τους ότι δεν περνάνε οι όποιες μεθοδεύσεις και απειλές από όπου και αν προέρχονται”. Προσθέτει, επίσης, ότι αν και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας των ναυτικών δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική πλευρά, η επίτευξη αυξήσεων συνολικά της τάξεως του 3%, είναι μία αποδεκτή λύση.

Εφιστά επίσης την προσοχή στην Εργοδοσία και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και λοιπούς εργοδότες, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί έστω και την παραμικρή απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και την όποια παραβίαση ή καταστρατήγηση εν γένει των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων και του Νόμου σε ό,τι αφορά την πιστή εφαρμογή τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ (φέρει την υπογραφή του γγ Εμμανουήλ Τσικαλάκη) 

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από τις δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργιακές της κινητοποιήσεις με  σκοπό και  στόχο  αφενός  μεν την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  και αφετέρου την επίλυση σειράς  οξυμένων προβλημάτων του κλάδου, όπως οι  οργανικές συνθέσεις,  η  προστασία  των ανέργων ναυτικών, ο  επαναπατρισμός των συναδέλφων μας,  τα  οξυμένα  προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο  ΓΕΝΕ,  στα  ΣΩΣΤΙΚΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,  στα  ΜΗΤΡΩΑ,  αλλά  και  τα  κοινωνικοασφαλιστικά  μας  δικαιώματα, το  φορολογικό  και η  κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, αποφάσισε  τα  ακόλουθα:

Πρώτα  απ’ όλα θεωρεί  κύρια υποχρέωσή  της  να  ευχαριστήσει τα  πληρώματα  των  πλοίων  και  όλους  τους  Ναυτεργάτες, οι  οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και  δυναμικά ύψωσαν  το  ανάστημα  τους,  συσπειρωμένοι γύρω  από την  Διοίκηση  της Ομοσπονδίας μας  για  την επιτυχία  της  απεργιακής μας  κινητοποίησης και επιβεβαίωσαν περίτρανα με τη στάση τους ότι δεν περνάνε οι όποιες μεθοδεύσεις και απειλές  από όπου και αν προέρχονται.

Και ναι  μεν, δεν  μας  βρίσκει  απόλυτα  ικανοποιημένους  το τελικό αποτέλεσμα  των διαπραγματεύσεων με την Εργοδοτική  πλευρά  και  η επίτευξη αυξήσεων  συνολικά  της  τάξεως του 3%, πλην όμως, σταθμίζοντας  την όλη κατάσταση, πιστεύουμε ότι  είναι μία  αποδεκτή λύση.

Ταυτόχρονα, όμως, η Ομοσπονδία μας, εφιστά  την  προσοχή  στην Εργοδοσία και  ιδιαίτερα στον  Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας  και  λοιπούς  εργοδότες,  ότι  δεν  πρόκειται  να  ανεχθούμε έστω   και την παραμικρή  απόκλιση  από τα συμφωνηθέντα  και την όποια  παραβίαση  ή  καταστρατήγηση εν γένει  των  όρων  των  Συλλογικών  μας  Συμβάσεων και του Νόμου  σε ότι  αφορά  την πιστή  εφαρμογή  τους, τα όρια  και τις  ώρες   απασχόλησης, την πλήρη και  έγκαιρη πληρωμή  των  δεδουλευμένων  αποδοχών  μας  κοκ

Παράλληλα, καλούμε την  Κυβέρνηση  και  ιδιαιτέρα τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας  να  λάβουν  σοβαρά υπόψη τους ότι   ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ  ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΜΕ  ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και δηλώνουν ότι είναι πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων και  καυτών  αιτημάτων  τους. Πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες ότι ο Ναυτικός κόσμος δεν ζητά τίποτα νέο, αλλά  απλά  αγωνίζεται να διασώσει τα όσα του   έχουν  απομείνει από  τα  αλλεπάλληλα κτυπήματα  και τη  διαχρονική αδιαφορία των μέχρι σήμερα  Κυβερνήσεων. 

Το  θέμα  του  κοινωνικοασφαλιστικού, των μειωμένων συνθέσεων  και  τα  καθαρά  εργασιακά μας θέματα όπως η προστασία των ανέργων ναυτικών, ο  επαναπατρισμός των συναδέλφων μας,  τα οξυμένα  προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ,  στα  ΣΩΣΤΙΚΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,  στα  ΜΗΤΡΩΑ, στον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ κοκ  είναι  στην  πρώτη  γραμμή και  απαιτούν  άμεσες  λύσεις.

 ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και αναμένουμε ξεκάθαρες λύσεις και τοποθετήσεις από τον κ. Υπουργό,  ούτως ώστε, αφού εκτιμηθούν από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία μας.

Οι δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες μας ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ και   σηματοδοτούν την έναρξη νέων αγώνων. Από τον ίδιο τον κ. Υπουργό και  την Κυβέρνηση   καθώς και την εργοδοτική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκειά τους.

Τα προβλήματα είναι κατεπείγοντα και ζητούν άμεσες προσεγγίσεις και ουσιαστικές λύσεις.

 Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας έχοντας απόλυτη συναίσθηση της  όλης  καταστάσεως και σεβόμενη  απόλυτα το  επιβατηγό κοινό και  το κοινωνικό σύνολο,  και, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής μας κινητοποίησης, η οποία λήγει κανονικά απόψε στις  24.00 μ.

Παραμένουμε όμως, σε πλήρη επιφυλακή και  εγρήγορση εν όψει άμεσων και χειροπιαστών λύσεων  στα  πιο  πάνω  προβλήματα αποκλειστικής  αρμοδιότητας του κ. Υπουργού  και  της  Κυβέρνησης.

 Τέλος η Ομοσπονδία μας καλεί τους Ναυτεργάτες, όπου  και αν ευρίσκονται,  εν ενεργεία  και συνταξιούχους, να  παραμείνουν συσπειρωμένοι  και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα  της  Ομοσπονδίας  μας  για νέους αγώνες.

Μέχρι τότε  οργανωνόμαστε  και  προετοιμαζόμαστε  για  την   ακόμη  μεγαλύτερη  επιτυχία  του  αγώνα μας. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα