Ελλάδα - ΠΟΕΣΕ: "Κοροϊδία τέλος. Θα πολεμήσουμε τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνηση"

Κυκλάδες - ΠΟΕΣΕ

"Ομόφωνα όλοι οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν ότι ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να μας βρει μπροστά της.  Ορίστηκε ομάδα εργασίας από την ΠΟΕΣΕ για τις δράσεις μας και το πώς θα πολεμήσουμε τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε όλοι μας, εσείς και εμείς το πολιτικό κόστος. Τέλος η κοροϊδία. Είναι υποχρέωση για τις οικογένειες μας" 

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων  (βλ ΠΟΕΣΕ) δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τα μέτρα και τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι σε έναν κλάδο που προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της Ελλάδας. Και όταν η κόκκινη γραμμή διαλύεται, είναι αυτονόητο ότι η επιβίωση έρχεται στο προσκήνιο. Κι αυτό αναφέρουν για μία ακόμη φορά...

Η ενημέρωση έγινε μέσω του Περιφερειάρχη Κυκλάδων Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος και σηκώνει την σημαία... Αφήνει στην άκρη τους όποιους συναισθηματισμούς και στο ενημερωτικό σημείο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση όσον αφορά τις προθέσεις των μελών της ΠΟΕΣΕ... 

"Άλλη μία Μαραθώνια τηλεδιάσκεψη 4 ωρών με την συμμετοχή άνω των 50 σωματείων εστίασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Μεγάλη η ανταπόκριση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων – ΠΟΕΣΕ Την ΠΟΕΣΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Καββαθάς και στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συζητήθηκαν:

1. Τα παντελώς ανεπαρκή αντισταθμιστικά μέτρα της πολιτείας για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης μετά και την τελευταία κοροϊδία υποτιθέμενης στήριξης του κλάδου.

2. Ότι ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης καλείται για άλλη μια φορά να καταβάλει το βαρύτερο τίμημα και σ’ αυτή τη νέα φάση έξαρσης της πανδημίας διανύοντας τον 22ο μήνα με κλειστά τα καταστήματα που λειτουργούσαν μετά τις 22:00 και περιορισμούς όπως αποσπάσεις, μουσική, απαγόρευση ανεμβολίαστων στα καταστήματα μας, ενώ οι αποφάσεις για τα μέτρα λαμβάνονται χωρίς να ακούγεται καν η γνώμη των επαγγελματιών, που αντιλαμβάνονται το ντόμινο των δυσμενών συνεπειών και λουκέτων που έρχονται.

3. Ομόφωνα όλοι οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν ότι ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να μας βρει μπροστά της.

Ορίστηκε ομάδα εργασίας από την ΠΟΕΣΕ για τις δράσεις μας και το πώς θα πολεμήσουμε τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε όλοι μας, εσείς και εμείς το πολιτικό κόστος .

Τέλος η κοροϊδία Είναι υποχρέωση για τις οικογένειες μας.

Καμπανάκι 

Μερικές ημέρες νωρίτερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων είχε δώσει το στίγμα της εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον μήνα Ιανουάριο.  Σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει:

"Ο Κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων μετρά λουκέτα και αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων του, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα βραχυχρόνιας διάρκειας -έως το τέλος Ιανουαρίου- λες και η πανδημία και τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της, φτάνουν στο τέλος τους.

Στα “νέα μέτρα” μάλιστα εντάσσει ακόμα και παρεμβάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τα ως καινούργια όπως το “Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση καθυστερεί αφήνοντας ολομόναχες τις επιχειρήσεις της Εστίασης, ξεχνώντας τις υποσχέσεις της ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος την κρίση που έφερε η πανδημία.

Ως ΠΟΕΣΕ θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάθε άλλο παρά γενναιόδωρα είναι και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση προχωρώντας σε παρεμβάσεις, που ο χρονικός τους ορίζοντας  θα είναι αυτός που απαιτείται, για να ανακόψει το κύμα  των λουκέτων που έρχεται και τις χαμένες θέσεις εργασίας που θα φέρει, σε έναν κλάδο που αποτελεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Δεν ζητάμε διακριτική μεταχείριση. Την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και των εργαζόμενων σ’ αυτές απαιτούμε από την Κυβέρνηση, γιατί ο κλάδος της εστίασης ήταν και παραμένει εκείνος που πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα στην πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι αντοχές όλων μας δυστυχώς έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό και τα ημίμετρα της κυβέρνησης μόνο λύσεις δεν δίνουν".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News