Ελλάδα - Βρούτσης: "Απόλυτα διασφαλισμένη η δημόσια κοινωνική ασφάλιση"

"Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας είναι απόλυτα διασφαλισμένη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Που έκανε αυτή τη δήλωση ο Νάξιος Βουλευτής; Σε τηλεφωνική του παρέμβαση, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ όπου συμπλήρωσε "Κανείς να μη νιώθει πλέον αγωνία για το ασφαλιστικό, καθώς έχει μπει σε σταθερές ράγες βιωσιμότητας". Ειδικότερα, διαψεύδοντας τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, δεν θα καταργηθούν». «Δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτά τα φαντασιακά σενάρια.

Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, στο ύψος των 1.300 και πάνω που έχουν περικοπεί στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. Όσες έχουν περικοπεί δηλαδή, θα αυξηθούν. Δεύτερον, θα αυξηθούν και οι κύριες. Όχι όλες, εκείνες οι κύριες συντάξεις που έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας. Ήταν μία κυρίαρχη πολιτική μας θέση, θα το κάνουμε πράξη στο νομοσχέδιο. Και τρίτον, τα εφάπαξ διατηρούνται. Δεν κινδυνεύει τίποτε. Δεν ξέρω κι αυτό από πού προκύπτει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Όπως τόνισε, η τηλεφωνική του παρέμβαση απευθύνεται στους εργαζόμενους και συνταξιούχους που ακούνε την εκπομπή, τους οποίους θέλει να διαβεβαιώσει ότι είναι όλα διασφαλισμένα και θα κινηθούν σε πολύ καλύτερο δρόμο.

Οι πολίτες πρέpει να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς. «Κανείς να μη νιώθει πλέον αγωνία για το ασφαλιστικό, έχει μπει σε σταθερές ράγες βιωσιμότητας» και οι παρεμβάσεις που θα κάνουμε θα έχουνε απόλυτα διασφαλισμένα τα εισοδήματα των συνταξιούχων, κατέληξε, συμπληρώνοντας ότι μόνο όφελος μπορεί να έχει κάποιος εργαζόμενος αποταμιεύοντας πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα.

Φωτογραφία: Kathimerini.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News