Ελλάδα - Βρούτσης: Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Σε τρία "κύματα" θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ στους μισθωτούς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας τον οποίο αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Θέλοντας να δώσει το περιθώριο και για διορθώσεις σε όσους έχουν υποπέσει σε κάποιο λάθος (κυρίως σε ότι αφορά στον αριθμό λογαριασμό IBAN) το υπουργείο Εργασίας θα πληρώσει στις ακόλουθες ημερομηνίες:

1. Το πρώτο κύμα πληρωμών θα γίνει στις 15, στις 16 και στις 17 Απριλίου δηλαδή από την Μεγάλη Τετάρτη έως την Μεγάλη Παρασκευή.

2. Το δεύτερο κύμα πληρωμών θα γίνει στις 25, 26 και 27 Απριλίου ενώ

3. Το τρίτο κύμα πληρωμών θα γίνει στις 5, στις 6 και στις 7 Μαίου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο πρώτο κύμα πληρωμών. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνεχίζεται κανονικά βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ. Μέχρι και πριν από λίγο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, είχαν γίνει αιτήσεις από 233.040 εργαζομένους.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό:

 

Πρόκειται για εργαζόμενους με ΑΦΜ που έχει λήξει σε 1 έως και 4 ενώ σήμερα υποβάλλονται αιτήσεις από όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 5. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες, είναι οι εξής:

o Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6

o Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

o Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

o Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

o Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0

Από τις 11 έως και τις 13 Απριλίου, θα δοθεί η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να κάνουν διορθώσεις στο σύστημα. Την 14η Απριλίου, θα γίνει η προετοιμασία για την συγκρότηση του πρώτου καταλόγου και από τις 15 έως τις 17 Απριλίου θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές.

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για την υποβολή των αιτήσεων, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις έως τις 20 Απριλίου ενώ οι εργαζόμενοι έως και τις 30 Απριλίου. Γι’ αυτό και θα υπάρξει και δεύτερο και τρίτο κύμα πληρωμών.

 

Μιλώντας στον SKAI ο κος Βρούτσης ανέφερε “Στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα” . Για δε το ειδικό Επιστημονικό προσωπικό ανέφερε ότι έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα λάβουν 400 ευρώ και τα επόμενα 200 έως τέλος Απριλίου.. 

Και τέλος, για τους αυτοαπασχολούμενους ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής 600 ευρώ επίσης αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά μη συμψηφιστέα μέσα από ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω πόρων του ΕΣΠΑ. “Τιμούμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αλλά οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι, δεν υπάρχουν κάπου λεφτά που λιμνάζουν και δεν τα δίνουμε, αξιοποιούμε και τον τελευταίο πόρο” επισήμανε ο υπουργός.