Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - Υδροπλάνα: Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά τις πρώτες πτήσεις

Ελλάδα – Υδροπλάνα: Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά τις πρώτες πτήσεις

|

Η Grecian Air Seaplanes προγραμματίζει να ξεκινήσει τις πτήσεις της στις αρχές Σεπτεμβρίου με 3 αμφίβια υδροπλάνα, 19 θέσεων, τα οποία προοδευτικά θα αυξάνονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χώρας – Αρχή από το Ιόνιο… 

Πτήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου με 3 αμφίβια υδροπλάνα, 19 θέσεων, τα οποία προοδευτικά θα αυξάνονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χώρας προγραμματίζει να ξεκινήσει η Grecian Air. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο, η εταιρεία θα διαθέτει μικτό στόλο, καθώς κάποια υδροπλάνα θα είναι ιδιόκτητα και κάποια μισθωμένα, με το κόστος αγοράς κάθε υδροπλάνου να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο, όπου βρίσκονται τα πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια και σταδιακά το πτητικό έργο της εταιρείας θα επεκτείνεται και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, ακολουθώντας την πορεία  αδειοδότησης των υδατοδρομίων στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ένα ισχυρό γερμανικό fund επενδύει μέσω της εταιρείας AXIONAIR στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes, στην οποία συμμετέχουν η κυρία Μαρία Τόκτωρ και ο  κύριος Αναστάσιος Γκόβας, Πρόεδρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για την υλοποίηση του φιλόδοξου project ανάπτυξης των υδατοδρομίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι άνθρωποι της Grecian Air Seaplanes, η οποία αναλαμβάνει το πτητικό έργο με υδροπλάνα στη χώρα μας, σημειώνουν πως “Είναι αδιανόητο να μην πετούν στην Ελλάδα τα υδροπλάνα”. Χάρη στον πολυνησιακό χαρακτήρα της και στον σημαντικό αριθμό λιμνών που διαθέτει, η χώρα μας, με μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον πλανήτη, μήκους 16.000 χιλιομέτρων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

7fbfc3e1b01448118b40b71c1ef15f5f.jpg

Σημειώνεται μεταξύ άλλων πως το υδροπλάνο είναι ένα καινοτόμο, ευέλικτο, γρήγορο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο, του οποίου η πολυχρηστικότητα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τα υφιστάμενα μεταφορικά μέσα (αεροπλάνα, πλοία, τρένα), στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός μοντέλου συνδυασμένων μεταφορών που θα εξυπηρετεί στα μέγιστα τις ανάγκες μετακίνησης στη χώρα μας μέσα από μια μοναδική πτητική εμπειρία.

Η Grecian Air Seaplanes, με σκοπό την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επίπεδου, θα πραγματοποιεί πτήσεις τακτικές, charter, περιηγητικές, νοσοκομειακές, cargo, κλπ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Grecian Air Seaplanes έχει στελεχωθεί από επαγγελματίες πιλότους και μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των υδροπλάνων, ενώ έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνέργειες με εταιρείες-ηγέτιδες από τον αεροπορικό χώρο  και από τον τουριστικό κλάδο εν γένει.

Ο κύριος Δημήτρης Μπαμπάκος, ένας εκ των βασικών μετόχων του γερμανικού fund και της AXIONAIR, επισημαίνει: “Υλοποιείται ένα καινοτόμο project με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Ο στόχος μας είναι μέσα από τη λειτουργία της Grecian Air Seaplanes και της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” να δημιουργηθεί ανά την Ελλάδα ένας πολύ σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας. Στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο αυτό θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώνουμε την Ελλάδα και αναπτύσσουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν για τη χώρα μας”.

“Επενδύουμε διότι πειστήκαμε για τον φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα της ελληνικής κυβέρνησης και ξεπεράσαμε τον γραφειοκρατικό σκόπελο όλων των προηγούμενων ετών”, σημειώνει η κυρία Μαρία Τόκτωρ. “Σε συνεργασία με το επισπεύδον αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, βάζουμε στέρεες βάσεις για να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα, το οποίο θα αποτελέσει τον πλοηγό για την τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι υλοποιούμε, μέσω της Grecian Air Seaplanes και της “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, ένα project εθνικής σημασίας που θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης”, συμπληρώνει.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες