Ερχονται εξελίξεις για τις ...γουρούνες;

Την υπόσχεση ότι το θέμα της κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοσικλετών θα λυθεί άμεσα και θα γίνουν ρυθμίσεις που θα αφορούν  τον χώρο των ενοικιάσεων μόνο, έδωσε εγκαινιάζοντας την Έκθεση των αντιπροσώπων μοτοσικλέτας του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Κλάδος Δικύκλων στο Ελληνικό, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης. 

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο απαγορεύεται η κυκλοφορία τετράτροχων μοτοσυκλετών με κινητήρα έως 125 κυβικά εκατοστά σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Επίσης, προβλέπεται «ειδική εκπαίδευση» και «πιστοποίηση των πρόσθετων δεξιοτήτων», ενώ σε περίπτωση ενοικίασης οχήματος σε πρόσωπο που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης, επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ στον εκμισθωτή, τον μισθωτή και τον οδηγό, αν ο τελευταίος δεν έχει άδεια οδήγησης. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ, ενώ το όχημα κατάσχεται και βγαίνει σε πλειστηριασμό. 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με δύο πορείες στην Αθήνα από εκατοντάδες ...γουρούνες από τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές καθώς, οι συνέπειές του μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τον κλάδο των ενοικιαζόμενων.

Λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κλάδου Δικύκλων του ΣΕΑΑ κ. Σωτήρης Χατζίκος χαιρέτησε την έναρξη της Έκθεσης δηλώνοντας ότι εκδηλώσεις σαν αυτές πρέπει να εδραιώνονται, ενώ κ. Κώστας Λαμάρης από την ανάδοχο εταιρεία άνοιξε την τελετή δηλώνοντας ότι «πέρυσι ήταν μια χρονιά επανεκκίνησης, φέτος ο στόχος μας για “δυνατότεροι-μεγαλύτεροι-καλύτεροι” γίνεται πραγματικότητα».

Στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην αίθουσα Ξιφασκίας στο Ελληνικό που συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά όλα τα νέα μοντέλα μοτοσυκλέτας τα οποία φέτος είναι περισσότερα από το 2017 καθώς πραγματοποιήθηκαν και πρώτες πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις.

Εκτός των νέων μοντέλων οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν εξοπλισμό ένδυσης, αξεσουάρ μοτο, λιπαντικά, ελαστικά, ανταλλακτικά και υπηρεσίες μοτοσυκλέτας, ενώ μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στο χώρο του δικύκλου.

Ένα μεγάλο δώρο περιμένει όσους θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της έκθεσης στο Facebook. Ένας μεγάλος τυχερός θα βρεθεί ως VIP Guest στο MotoGP της Καταλονίας στις 15-17 Ιουνίου 2018 ενώ, παράλληλα πολλά δώρα που φτάνουν ακόμα και σε επίπεδο μοτοσυκλετών και scooters θα διανείμουν στο κοινό οι εκθέτες.

Τέλος κατά την διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό, όπως:

  • Οργανωμένα test rides σε πίστα 1100m.
  • Flat track experience για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε ειδικά κατασκευασμένη οβάλ χωμάτινη πίστα, τη νέα τάση στη fun οδήγηση
  • 16 παραστάσεις stunt riding, Freestyle Motocross,Τrial show και BMX show
  • Σεμινάρια για ασφαλή οδήγηση από τον έμπειρο καθηγητή Θανάση Χούντρα
  • Chat sessions για τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας