Ερχονται λοταρίες και μάλιστα δύο εντός του Νοεμβρίου

Κι εκεί που περιμέναμε πως και πως την λοταρία των αποδείξεων μέσω του Υπουργείου Οικονομικών για να βάλουμε ένα ..ευρώ στη τσέπη και για να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για όσους από εμάς απολαμβάνουμε τη χρήση του πλαστικού χρήματος, έρχεται η ..σφαλιάρα. Αναβολή λέει για μερικές ημέρες.. Ο λόγος; Οι τράπεζες δεν έστειλαν εγκαίρως τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του Σεπτεμβρίου. Οπότε; Πάει και ο Οκτώβριος.
Και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cnn.gr “Τα τμήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων ζήτησαν περισσότερο χρόνο ώστε να τυποποιήσουν τη διαδικασία και να είναι σίγουρα πως τα δεδομένα που θα στέλνονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών θα είναι ορθά και άμεσα αξιοποιήσιμα από τη φορολογική διοίκηση”.

Και φτάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών που μιλάει πλέον για διπλή κλήρωση εντός του Νοεμβρίου.

Η μια θα αφορά σε 1.000 τυχερούς που πραγματοποίησαν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέσα στο Σεπτέμβριο και η άλλη σε άλλους 1.000 τυχερούς για συναλλαγές μέσα στον Οκτώβριο. Ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει από 1.000 ευρώ ως έπαθλο.

Το Δεκέμβριο, θα γίνει το μεγάλο Τζακ ποτ για 8.000 τυχερούς που έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2017.

Μόλις η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων λάβει στα χέρια τα στοιχεία από τις τράπεζες θα ενημερώσει τους φορολογούμενους για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης και τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

– Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

– Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

– Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι φορολογούμενοι κερδίζουν θα ενημερώνονται με email.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News