Food Expo 2019: Γεύση Γραβιέρας Νάξου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αραχωβίτη

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της FOOD EXPO 2019, την περασμένη Παρασκευή αποδεικνύοντας για 6η συνεχόμενη χρονιά το πόσο σημαντική είναι η έκθεση για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, πήρε το λόγο στη διάρκεια της εκδήλωσης και τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι «Είναι γνωστό ότι διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία οι ελληνικές εξαγωγές έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους καταγράφοντας επιδόσεις ρεκόρ. Από εδώ και πέρα, πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανοδική πορεία των εξαγωγών και να διαφυλάξουμε τη φήμη των ελληνικών προϊόντων». Στο τέλος της ομιλίας του φυσικά ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και όσον αφορά την σημασία της έκθεσης FOOD EXPO, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είµαι βέβαιος ότι η φετινή FOOD EXPO θα είναι ακόµη πιο επιτυχηµένη από πλευράς εξαγωγικού και εµπορικού ενδιαφέροντος και θα αποτελέσει την πιο αποτελεσµατική εξαγωγική πλατφόρµα των αγροτικών µας προϊόντων».

Λίβανος 

Την έκθεση χαιρέτισε και η κα Abbas Alia γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Εμπορίου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, τιμώμενης χώρας της FOOD EXPO 2019, ενώ χαιρετισμό  απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, αλλά και o πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο κ. Βασιλικός, αφού υπογράμμισε την εξέχουσα θέση που έχει η γαστρονομία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, συμπλήρωσε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος που συμμετέχουμε στη FOOD EXPO, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τεθεί στην διάθεση του Έλληνα παραγωγού, ώστε να αποτελέσει την πύλη εξαγωγών της εγχώριας γαστρονομίας”. Ο κ. Mίχαλος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε πως «ειδικά όσον αφορά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η FOOD EXPO αποτελεί σημείο συνάντησης της εγχώριας παραγωγής Τροφίμων και Ποτών με 900 αγοραστές και 5.500 περίπου ξένους επισκέπτες, καθώς η γαστρονομία αποτελεί την προστιθέμενη αξία όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος, αλλά γενικότερα της οικονομίας.

Ελληνικό Πρωϊνό και ΕΑΣ Νάξου 

Και η έκθεση άνοιξε με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και δεν είναι λίγοι αυτοί που την χαρακτήρισαν ως την κορυφαία στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη… Την Κυριακή, η επισκεψιμότητα έσπασε κάθε ρεκόρ και δη στα περίπτερα του κρέατος (σ.σ. απίστευτη η κατανάλωση των δειγμάτων από τους επισκέπτες) ενώ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της Γαστρονομίας είχε τη τιμητική της… Συν τοις άλλοις είχαμε και την παρουσίαση για πρώτη φορά του Ελληνικού Πρωινού μέσα από ειδικά διαμορφωμένα stand…  Αξίζει αναφοράς και στους Νάξιους μάγειρες που έδωσαν τον  καλύτερο εαυτό τους ώστε να παρουσιάσουν την γαστρονομία όχι μόνο της Νάξου αλλά και αρκετών ακόμη περιοχών της Ελλάδας μέσα από δράσεις των ενώσεων μαγείρων..

Ενώ και η ΕΑΣ Νάξου έκλεψε την παράσταση. Με όπλο την βραβευμένη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και τα εκπληκτικά της γαλακτοκομικά της προϊόντα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που πέρασαν για να δοκιμάσουν, κυρίως όμως επιχειρηματίες για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΕΑΣ Νάξου για τη προμήθεια προϊόντων της.

Ανάμεσα στους επισκέπτες και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης που συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να μην …αρνείται την πρόσκληση να δοκιμάσει γραβιέρα που του προσφέρει ο κος Βαλέρης. Ανανέωσαν δε το ραντεβού τους  για τα τέλη Μαρτίου όπου ο κος Αραχωβίτης θα είναι στη Νάξο…