Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΓ. Βρούτσης: "οι 120 δόσεις είναι απλά παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ"

Γ. Βρούτσης: “οι 120 δόσεις είναι απλά παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ”

|

Ο Γιάννης Βρούτσης – Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες – σχολιάζοντας την υπόθεση “120 δόσεις” αναφέρει “χρησιμοποιήθηκαν με κομματική σκοπιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ” – Αέρα Κοπανιστό χαρακτήρισε την πολιτική της Κυβέρνησης 

Την άποψη ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο κομματικής σκοπιμότητας, εξέφρασε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.. Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι θεωρεί «επιβεβλημένη τη διαμόρφωση ενός πλαισίου 120 δόσεων, όσο ποτέ», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «η δημιουργία ενός πλαισίου ληξιπροθέσμων για 120 δόσεις είναι η απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής. Οταν σε μια οικονομία διαμορφώνεται η αναγκαιότητα για νέα ρύθμιση σημαίνει ότι το μοντέλο της οικονομικής πολιτικής έχει αποτύχει (…)» υπογράμμισε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ. 

Κατά τον κ. Γιάννη Βρούτση «σήμερα, η ανάγκη για ρύθμιση είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες. Έχουμε μια εκτίναξη των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων όχι τυχαία, λόγω της υπερφορολόγησης και λόγω των εξοντωτικών εισφορών. Αυτό σημαίνει ότι έχει πνιγεί η οικονομία και αναγκάζεται ο κόσμος να μην πληρώνει δυστυχώς».

Οπως εξήγησε, «το χειρότερο είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες, είναι πρωτοφανές, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τέτοια ανεύθυνη και μη εθνική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας αλλά και συνολικά της κυβέρνησης που έχει εξαγγείλει ρύθμιση εδώ και έξι μήνες με αποτέλεσμα να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, και πολλοί άνθρωποι, πολλές επιχειρήσεις που έχουν μπει σε ρύθμιση να μην πληρώνουν και άλλοι συνεπείς να σταματήσουν να πληρώνουν, διότι δημιουργήθηκε η προσδοκία ότι θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, με αυτόν τον τρόπο «υπονομεύονται τα έσοδα και η εισπραξιμότητα του κράτους και οι πληροφορίες μου λένε ότι το α’ δίμηνο του 2019 καταρρέουν τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν πληρώνει κανείς, διότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι εγκληματικό. Οι ρυθμίσεις δεν προαναγγέλλονται, γίνονται. Εδώ οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων χρησιμοποιήθηκαν ως πλαίσιο κομματικής σκοπιμότητας και κομματικού οφέλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Για να ωφεληθεί κομματικά για λίγους ψήφους, θυσίασε τα έσοδα του κράτους. Ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση δεν έκανε αυτή την προαναγγελία επί έξι μήνες (…) Και με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ σε νέα αναθεώρηση, καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί ελλείμματα».

«Αέρας κοπανιστός» η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως «πράγματι είμαστε διαφορετικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί λέμε ότι επειδή δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα που σήμερα εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτό το αφήγημα, το οποίο δεν έχει τεκμηρίωση, απλά παρουσιάζει έναν παράδεισο χωρίς να λέει που θα βρεθούν τα χρήματα να γίνει ο παράδεισος. Εμείς λέμε βεβαίως πρέπει να πάμε καλύτερα, αλλά για να υποστηρίξεις τον εργαζόμενο, τον χαμηλόμισθο, τον αδύναμο πρέπει να υπάρξουν πόροι. Για να υπάρξουν πόροι πρέπει να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας, για να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας δεν το αυξάνει ο δημόσιος τομέας – πρέπει να φέρουμε (τον) ιδιωτικό τομέα, να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να δημιουργηθεί πλούτος».

Μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «αέρα κοπανιστός, επιστροφή στην κονσερβοποιημένη παρωχημένη αυτή αντίληψη και ρητορική», αντέκρουσε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για «κρυφό μνημόνιο» της ΝΔ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «επιχειρηματολογία ψεύδους».

 Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης τόνισε: «Για ποιο μνημόνιο συζητάμε; Μνημόνιο είναι και κινδυνεύουμε να μπούμε σε μνημόνια, εάν συνεχίσουμε τις πολιτικές -ή εάν επαναφέρουμε τις πολιτικές- που μας οδήγησαν στα μνημόνια του κρατισμού, της μη ελεύθερης λειτουργίας του κράτους, των τραπεζών με εχέγγυαα, με φερεγγυότητα, αν δεν δώσουμε την ευκαιρία να αναπνεύσει η οικονομία με προσέλκυση επενδύσεων, εάν ενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα, εάν έχουμε υπερφορολόγηση και εξοντωτικές εισφορές. Αυτό είναι το μνημόνιο το εσωτερικό, το οποίο λιώνει την οικονομία και βασανίζει τους πολίτες. Αυτό είναι μνημόνιο, αυτό είναι επιστροφή στο παρελθόν». 

Περί ΕΛΚ και Ορμπάν

Για την επιστολή που αναμένεται να σταλεί από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες με την οποία θα ζητά την αναστολή της ιδιότητας του μέλους για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε: «νομίζω ότι η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, είναι μια πρωτοβουλία που τιμάει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και είναι πρωτοβουλία της ΝΔ, της χώρας μας και κάνει την Ελλάδα πρωταγωνιστή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναβαθμίζεται και στα μάτια όλων των ηγετών. Διότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε την Ευρώπη των αξιών, την Ευρώπη που έχει βαθιές ρίζες σε ένα αξιακό πλαίσιο της αλληλεγγύης, των πανανθρώπινων αξιών, αυτή είναι η Ευρώπη».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες