Η ΕΑΣ Νάξου δίνει το παρών στην Food Expo 2017

Σάββατο 18 Μαρτίου και η καρδιά του ελληνικού εμπορίου χτυπάει στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»… Ο λόγος; Μα γιατί έχουμε την έναρξη της 4ης FOOD EXPO 2017 (διάρκεια έως και την 20η Μαρτίου) και στην οποία θα δώσουν το παρών περισσότερες από 1200 εγχώριες εταιρίες και εκπρόσωποι από 2500 διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρειών τροφίμων και ποτών. Και βέβαια από το ραντεβού αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η

ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ με όλα τα διοικητικά της μέλη… Οι δέκα από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα δώσουν κανονικά το παρών, αναμένονται 60.000 επισκέπτες εκπροσωπώντας 28.000 επιχειρήσεις από 64 χώρες απ' όλο τον κόσμο (!!!)  ενώ εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, η φετινή FOOD EXPO έχει συγκεντρώσει 156 ξένους εκθέτες από 25 χώρες. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Ισπανία η οποία θα συμμετέχει με 18 επιχειρήσεις. Ουσιαστικά μιλάμε για τον μεγαλύτερο αριθμό hosted buyers (περίπου 2.500) που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα, είτε στο πλαίσιο κάποιας έκθεσης, είτε άλλης εμπορικής αποστολής.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου (ώρα 17.00) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ την παρουσία του έχει επιβεβαιώσει επίσης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη πρώτη χρονιά το παρών δίνει η ΕΑΣ Νάξου, έχει δικό της περίπτερο (Hall 3, Stand D30) και ποντάρει που αλλού, στα δικά της προϊόντα. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά, η Γραβιέρα Νάξου δέσποζε στην ημερίδα με θέμα «Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφίμων μια αρμονική συνύπαρξη».

Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ο οποίος μάλιστα  έθεσε υπό την αιγίδα του και το 6ο Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, το οποίο θα λάβει χώρα, στις 18 και 19 Μαρτίου, στον συνεδριακό χώρο της FOOD EXPO και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με την επιστημονική καθοδήγηση του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στον τομέα των τροφίμων: Από νεοφανείς ιδέες σε βιομηχανικές εφαρμογές».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, δήλωσε σχετικά: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών είναι ένας δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής κλάδος με ισχυρή δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η έμφαση που δίνει, λοιπόν, στην εξωστρέφεια βρίσκει στη Food Expo το κατάλληλο περιβάλλον. Στηρίζοντας και φέτος με την αιγίδα του τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική έκθεση προώθησης εξαγωγών ειδών διατροφής αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε τις θέσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών και να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά προϊόντα μας. Ο ΣΕΒΤ στηρίζει πάντα προσπάθειες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη του να έρθουν σε επαφή με αγοραστές, προβάλλοντας και στηρίζοντας την Ελλάδα και την οικονομία της. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της FOOD EXPO».