Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΗ ψυχή του Greek Economic Forum είναι ναξιώτικη και ακούει στο όνομα...

Η ψυχή του Greek Economic Forum είναι ναξιώτικη και ακούει στο όνομα “Αντώνης Πιτταράς”

|

Ο Ναξιώτης Αντώνης Πιτταράς εξηγεί στον Γιώργο Μιχαηλίδη και τον “Ελεύθερο Τύπο” τι εστί Greek Economic Forum. και αναφέρει ότι “Οι νέοι Έλληνες του κόσμου έχουν ανάγκη για κάτι νέο. Ένα δημιούργημα που θα είναι μέρος της ψυχής τους και δεν θα περιορίζεται χωροταξικά και πολιτικά. Είχαν ανάγκη να γίνουν μέρος μια μεγάλης ομάδας, χωρίς συμφέροντα και ιδιοτέλειες. Μιας ομάδας με όραμα για την Ελλάδα”.

Το Talk Show του EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, όπως έχει γραφτεί και στα προηγούμενα τεύχη θέλει να γίνει ένα παράθυρο προς την κοινωνία. Εδώ θα φιλοξενήσουμε άτομα από την πολιτική, τις τέχνες, τον αθλητισμό και κάθε προσωπικότητα που μπορεί να μας εμπνεύσει μέσα από την επιτυχία του.

Στο τεύχος αυτού του Σαββατοκύριακου έχω την χαρά να φιλοξενώ τον Αντώνη Πιτταρά, έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο ο οποίος επέλεξε να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα αλλά να προσπαθήσει να ρίξει τα φώτα της σε όλο τον κόσμο. Τον συνάντησα σε ένα καφέ του κέντρου όπου και συζητήσαμε πώς ένας 27χρονος μπορεί να έχει τόση επιτυχημένη πορεία δείχνοντας σε πολλούς νέους ανθρώπους τον δρόμο της εξωστρέφειας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την χώρα.

Στον κόσμο ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με τις δραστηριότητές σου. Εξήγησέ μας με απλά λόγια τι ακριβώς είναι το Greek Economic Forum;

«Όταν ξεκινούσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, ανάμεσα σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες, θα απαντούσα ότι είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων, που ενωμένοι απ’ όλες τις μεριές του κόσμου θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα για την Ελλάδα. Σήμερα, θα σου απαντήσω ακριβώς το ίδιο, αλλά με μία μεγάλη διαφορά. Σήμερα είμαστε πολλοί και είμαστε ισχυροί. Οι νέοι Έλληνες του κόσμου έχουν ανάγκη για κάτι νέο. Ένα δημιούργημα που θα είναι μέρος της ψυχής τους και δεν θα περιορίζεται χωροταξικά και πολιτικά. Είχαν ανάγκη να γίνουν μέρος μια μεγάλης ομάδας, χωρίς συμφέροντα και ιδιοτέλειες. Μιας ομάδας με όραμα για την Ελλάδα. Αυτή η ομάδα «βαφτίστηκε» Greek Economic Forum».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Greek Economic Forum;

Όταν το 2013 σπούδαζα στην Φρανκφούρτη, ταξίδευα παράλληλα αρκετά σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Συνομιλώντας με την νέα γενιά των Ελλήνων, ένιωθα την ανάγκη τους να ακουστούν η φωνή και οι ιδέες τους. Μακριά από κόμματα και παρατάξεις. Έξω από τοπικές κοινότητες και σωματεία. Το Forum δεν ήρθε τυχαία στην ζωή μας. Δύναμη μας είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια. Σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Συνεργασίες με το Harvard, το Cass Business School, το George Washington University μας δίνουν την δύναμη να πολεμήσουμε για τα πιστεύω μας. Μέλη μας είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι που διαπρέπουν σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας. Πρόσωπα που κοιτούν μπροστά από την εποχή τους. Όλοι μαζί κάναμε το Greek Economic Forum αυτό που είναι σήμερα.

Είσαι μόλις 27 (αν θυμάμαι καλά, διόρθωσέ το αν κάνω λάθος) ετών κι όμως μετράς ήδη έργο με το Greek Economic Forum. Πώς πέρασες από την ιδέα στην υλοποίηση; Πόσο δύσκολο ήταν;

«Πραγματοποιούσα πάντα αυτό που ήθελα. Πιστεύω στον εαυτό μου και αυτό κάνει και τους γύρω μου να πιστεύουν σε εμένα. Διαχωρίζω συνήθως τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες. Από την πρώτη μας κουβέντα κιόλας. Σε αυτούς που τολμούν, ονειρεύονται και πραγματοποιούν τις φιλοδοξίες τους και σε εκείνους που μένουν στις προθέσεις. Μετά από το βασικό πρώτο φιλτράρισμα, αφουγκράζομαι με προσοχή τους πρώτους. Ακούω για τις αποτυχίες, τα λάθη και τις επιτυχίες τους. Δεν έχω κάτι να πάρω από έναν άνθρωπο που μιλάει υποθετικά, μη έχοντας δοκιμάσει να κάνει αυτό που ονειρεύεται. Δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό».

Έχεις διεθνή αντίκτυπο. Μεταξύ αυτών διάβασα για διοργάνωση πενθήμερου επιστημονικού στο Harvard των ΗΠΑ. Πες μας την εμπειρία σου από το εξωτερικό.

Είναι συναρπαστικό, να αντιληφθεί κανείς, πως εκεί έξω, υπάρχει μια δεύτερη Ελλάδα, 10 εκατομμυρίων Ελλήνων. Βρισκόμαστε παντού. Άνθρωποι δυνατοί, ικανοί, αγωνιστές. Άνθρωποι με πάθος, που μεταφέρουν, σε όλο τον κόσμο, στοιχεία του ελληνισμού. Πολλές φορές όμως είναι άνθρωποι πικραμένοι, που αποχωρούν από την πατρίδα τους, θέλοντας να «ξαναγεννηθούν» αλλού. Στην πραγματικότητα, η παρουσία των απανταχού Ελλήνων είναι τόσο διακριτική έως αθόρυβη. Δεν τους κατηγορώ, αντιθέτως τους καταλαβαίνω. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχω ζήσει στο εξωτερικό, ταξιδεύω συχνά και γνωρίζω αυτό το συναίσθημα. Ξέρω πως είναι να βλέπεις την χώρα σου από μια εξωτερική σκοπιά να καταστρέφεται, νιώθοντας ανήμπορος να βοηθήσεις. Άρα στόχος της καμπάνιας είναι αρχικά να αφυπνίσει και να ενώσει του Έλληνες ηγέτες του κόσμου. Από την Αθήνα και την Νέα Υόρκη ως την Μελβούρνη, από το Λονδίνο ως το Ντουμπάι και απ το Τορόντο ως το Κειπ Town. Από όλο τον κόσμο. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτές οι δυνάμεις μπορούν να αλλάξουν την σημερινή εικόνα. Μπορούμε μαζί τους να σχεδιάσουμε μια χώρα δημιουργίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Μια σύγχρονη Ελλάδα για όλους τους Έλληνες.

«Greeks of the World, welcome Home» η νέα διεθνής καμπάνια που είχε μεγάλη επιτυχία ήδη στην Αθήνα. Μίλησέ μας για αυτήν.

«Όλα ξεκίνησαν το 2015, μια χρονιά ορόσημο για το Greek Economic Forum, αφού σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Harvard θέσαμε τις βάσεις για μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα, διοργανώνοντας το μεγαλύτερο συμπόσιο που έλαβε χώρα ποτέ στις ΗΠΑ.

Έχοντας πλέον στο πλευρό μας, τους ισχυρότερους διεθνείς Έλληνες, το Greek Economic Forum είναι έτοιμο να παρουσιάσει την παγκόσμια καμπάνια «Greeks of the World, WELCOME HOME», η οποία στοχεύει στην ενσωμάτωση ενός δικτύου των παγκόσμιων ηγετών σκέψης, αφιερωμένο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Ακολουθώντας την επιτυχία του συνεδρίου του Forum στο Harvard: «Μία σύγχρονη Ελλάδα», η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για συζήτηση, debate και δράση για την προώθηση του προγράμματος, επιτρέποντας και ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των διεθνών Ελλήνων».

Όπως προείπα είδα μόλις 27. Ποιο είναι το μυστικό σου;

«Η πίστη των ανθρώπων στις ιδέες και στο έργο μου. Αυτό ήταν και είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης μου. Αυτό είναι το μυστικό μου. Το 2013, ως project manager της ελληνικής πλατφόρμας της Silberform, θυγατρική της Porsche, στα πλαίσια ανάπτυξης του ελληνικού παραρτήματος της γερμανικής εταιρείας, δημιούργησα 30 θέσεις πρακτικής και έπειτα κανονικής εργασίας για Έλληνες απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών στο παράρτημα της στην Στουτγάρδη. Τριάντα (30) νέοι επιστήμονες άνοιξαν τα φτερά τους και διεκδίκησαν το όνειρό τους μέσα από ένα πολύ επιτυχημένο project του Greek Economic Forum. Ένας από τους 30 λεγόταν ο Θάνος Παλάσκος.

Μία ημέρα έλαβα το παρακάτω μήνυμα.

 «Αντώνη, πάει καιρός από τότε που σου έστειλα τελευταία φορά, βλέπω πως συνεχίζεις τις δράσεις σου και όσο παρακολουθώ βλέπω ότι αποφέρουν καταπληκτικά αποτελέσματα.

Πριν ένα χρόνο μιλούσαμε για την πρακτική στη Silberform, όλα κύλησαν ομαλά κ τώρα, ένα χρόνο μετά, τελείωσε η πρακτική αυτή. Αποτέλεσμα όλης αυτής της δράσης και πρωτοβουλίας σου, ήταν να αποκτήσω εμπειρία και να δυναμώσω το βιογραφικό μου.

Εκτός αυτών, πριν λίγες μέρες δέχτηκα προσφορά από μια πολύ μεγάλη πολυεθνική στην Ολλανδία την όποια και δέχτηκα και θα μετακομίσω εκεί μόνιμα.

Έτσι, κλείνοντας έχω φτάσει το παιδικό μου όνειρο, αυτό του να ζω στο εξωτερικό και να δουλεύω για μεγάλη εταιρία σα μηχανικός.

Το οφείλω σε εσένα όλο αυτό.

Αν δεν ήσουν εσύ να το διοργανώσεις δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι τώρα.

Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Εγώ αλλά και η οικογένειά μου.

Δε θα σε ξεχάσω ποτέ. Συνέχισε την καλή δουλειά. Ίσως κάποια μέρα μπορέσω να σου το ανταποδώσω. Ευχαριστώ και πάλι. Εύχομαι τα καλύτερα».

Κάτι τέτοιες στιγμές με κάνουν δυνατότερο και μου δίνουν τη δύναμη και την τόλμη να συνεχίσω να μάχομαι για τα πιστεύω μου. Αυτές οι στιγμές είναι το μυστικό μου»

Του Γιώργος Μιχαηλίδης (Ελεύθερος Τύπος) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της