Ιος: Ο Δήμος Ιητών χρωστάει 300.000 ευρώ για δάνειο 99.000 ευρώ (!!!)

Απίστευτο; Εκπληκτκό; Εχει λογική όλο αυτό; Δεν γνώριζαν; Ο νυν Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, προχώρησε χθες σε μία καταγγελία που σίγουρα αξίζει να αναφερθεί... Τι είπε; Οτι επί οκτώ χρόνια (2011-2019), ο Δήμος δεν εξυπηρετούσε δάνειο που είχε λάβει η Δημοτική Επιχείρηση ΤΑΔΕΠΙ το 2008 (συν άλλο ένα το 2010) ύψους 99.000 ευρώ,  με αποτέλεσμα σήμερα (σ.σ. στο μεσοδιάστημα έκλεισε το ΤΑΔΕΠΙ και οι υποχρεώσεις του πήγαν στο Δήμο)  το δάνειο αυτό να έχει ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ (!!!) Και ξεκινάει αγώνας δρόμου για να λυθεί το ζήτημα... 

Ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση"Τη μέρα που με εκλέξατε Δήμαρχο, υποσχέθηκα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, να είμαι πάντα ειλικρινής απέναντί σας και να σας κοιτάζω στα μάτια. Οφείλω, λοιπόν, να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για μια σημαντική συνάντηση που είχα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της εταιρείας PQH, η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση της Πανελλήνιας Τράπεζας Α.Ε. Υπενθυμίζω ότι από την Πανελλήνια Τράπεζα η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου μας ΤΑΔΕΠΙ, η οποία σήμερα τελεί υπό λύση και εκκαθάριση, είχε λάβει το 2008 δάνειο ύψους 80.000 ευρώ και το 2010 δάνειο ύψους 19.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, ο Δήμος μας είχε αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 99.000 ευρώ, τις οποίες έως τα τέλη του 2010 εξοφλούσε κανονικά.

Δυστυχώς, από την 1η Ιανουαρίου 2011,το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται. Από τότε δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση! Δυστυχώς δεν έγινε κάποια ρύθμιση ή άλλη συνεννόηση με την Τράπεζα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το χρέος σήμερα έχει φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 304.359,27 ευρώ? Και επειδή στην πορεία ως γνωστόν έκλεισε και η ΤΑΔΕΠΙ, σήμερα το χρέος αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τον Δήμο Ιητών, γιατί όλες οι υποχρεώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων που κλείνουν βαρύνουν τους Δήμους στους οποίους ανήκουν.

Τώρα το θέμα που μας απασχολεί είναι ότι μαζί με όλα τα άλλα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, φορτώθηκε στις πλάτες μας και αυτό το μεγάλο και άδικο για τους δημότες οικονομικό βάρος.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τη διαχειρίστρια εταιρεία για τη συνολική διευθέτηση αυτής της οφειλής. Υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Και δεσμεύομαι προσωπικά ποτέ, μα ΠΟΤΕ, να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη . Αυτές οι μέρες πέρασαν για το νησί μας, ανεπιστρεπτί".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News