Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚαλώς το παλικάρι.. Δημοσιογράφος "ξέχασε" να δηλώσει 500.000 ευρώ

Καλώς το παλικάρι.. Δημοσιογράφος “ξέχασε” να δηλώσει 500.000 ευρώ

|

Όλων των ειδών οι περιπτώσεις στον αέρα μετά από έλεγχο από τα στελέχη της ΑΑΔΕ : Δημοσιογράφος απέκρυψε 500.000 ευρώ εισόδημα, εκδοτική επιχείρηση με εικονικά τιμολόγια 880.000 ευρώ, διοργανωτής γάμων δεν δήλωσε 1,3 εκατ. ενώ ναυτιλιακή υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ.

Βρε καλώς τα παιδιά… Καθημερινά διαβάζουμε για λουκέτα σε επιχειρήσεις. Για μεγάλα πρόστιμα σε ξενοδοχεία ή σε πλοιάρια… Και τα δημοσιεύουμε με στόχο να δείξουμε ότι υπάρχουν αυτοί οι επαγγελματίες που λειτουργούν εις βάρος των συμπατριωτών τους καθότι από τη στιγμή που κάποιος φοροδιαφεύγει αμέσως έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό. Όμως, υπάρχουν ακόμη καλύτερες περιπτώσεις. Αυτές που έρχονται σε εξάμηνη βάση από τα αρχεία των υπηρεσιών Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ. Κι εκεί έχουμε τα… ωραιότερα. Έως και δημοσιογράφο ξεχασιάρη βρήκαμε. Ε εντάξει να μην τον σταυρώσουμε καθότι τι ξέχασε; Μισό εκατομμύριο ευρώ…. Και δεν είναι ο μόνος… Παρέλαση από 15 ακόμη περιπτώσεις που αν μη τι άλλο κάνουν εντύπωση… Απολαύστε

1. Ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αμαρουσίου με αντικείμενο το εμπόριο ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκίνητων και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας, δεν δήλωσε εισόδημα ύψους 2.899.081,96 €. Επιπλέον διαπιστώθηκε υποβολή ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. με διαφορά φόρου ύψους 1.253.060,27 €.

2. Ελεύθερος επαγγελματίας (δημοσιογράφος) απέκρυψε εισοδήματα ύψους 518.305,75€.

3. Τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 105.192,94€.

4. Τυπογραφική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.466.046,59 €.

5. Εμπορική επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στο εμπόριο χάρτου στην περιοχή του Πειραιά έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.019.417,22 €.

6. Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το γενικό εμπόριο, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 810.907,30 €.

7. Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γαμήλιων και λοιπών εκδηλώσεων στην περιοχή των βορείων προαστίων, βρέθηκε κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας να μην έχει δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.321.254,79€.

8. Ελεύθερος επαγγελματίας (Δικηγόρος) της ευρύτερης περιοχής Αθηνών, δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς, φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 232.679,01€, ενώ δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους 9.542,68 €.

9. Ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού στην περιοχή της Χαλκίδας εντοπίσθηκε να μην έχει υποβάλλει δήλωση απόδοσης τελών χαρτοσήμου ύψους 1.964.586,37 €.

10. Προσωπική εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο καυσίμων δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους 55.623,28 €.

11. ΑΒΕΕ Επεξεργασίας Γάλακτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δε ζήτησε και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία για εμπορεύματα, καθαρής αξίας 119.388,50 €.

12. Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαφημίσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 4.378.397,29 €. Επιπλέον, εντοπίσθηκε φυσικό πρόσωπο, το οποίο ως συναυτουργός, εξέδωσε 258 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας

4.378.397,29 €.

13. Ομόρρυθμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων στην περιοχή της Πάτρας εντοπίσθηκε να εκδίδει αθεώρητα στοιχεία, τα οποία καταχωρούσε ανακριβώς στα τηρούμενα βιβλία, αποκρύπτοντας έσοδα καθαρής αξίας 1.899.187,86 € και αναλογούντα ΦΠΑ 435.719,18 €.

14. Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας, στην Κρήτη, προσαύξησε την περιουσία του κατά 377.000,00 €, χωρίς να αντίστοιχη υποβολή των προβλεπομένων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

15. Εκδοτική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 884.120,20 €.

16. Ναυτιλιακή εταιρεία εκμετάλλευσης πλοίων αναψυχής, που δραστηριοποιείται σε νησί του νομού Κυκλάδων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. κατά ποσό φόρου ύψους 332.204,57€.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Euro2day.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα