Κέα: Ψήφισμα από το Δήμο για επικείμενο κλείσιμο καταστήματος της ΕΤΕ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα (30/01) το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Κέα.

Με την ενέργεια του αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας, ζητά την παρέμβαση της Εθνικής Τράπεζας για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, καθώς βρίσκει τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού αντίθετους. Επισημαίνεται ότι ένα τέτοιο γεγονός, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην Ε.Τ.Ε., στο Δήμο Κέας, στους επαγγελματίες και στους ιδιώτες εξυπηρετούμενους από το κατάστημα αυτό.

Όπως τονίζεται στο ψήφισμα, το εν λόγω κατάστημα είναι το μοναδικό που λειτουργεί στον μεγαλύτερο οικισμό και πρωτεύουσα του νησιού, την Ιουλίδα. Πρόκειται για οικισμό που εκτός από τους κατοίκους του, οι οποίοι απευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν εξ’ ολοκλήρου σε αυτόν (Δήμος, ΚΕΠ, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο) φιλοξενεί, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι την περιηγούνται στην Ιουλίδα, καθώς σε αυτή δραστηριοποιούνται περί τις 36 επιχειρήσεις και λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί σύμβολο στον τραπεζικό τομέα και για το λόγο αυτό τη χρησιμοποιεί πλήθος επαγγελματιών, μικροεπενδυτών και αγροτών (που αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων) και οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονικό τρόπο πραγματοποίησης αναλήψεων και πληρωμών, αναφέρεται στο ψήφισμα.

Θεωρούμε ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος της Ε.Τ.Ε. στο νησί μας, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην Ε.Τ.Ε., στο Δήμο μας, στους επαγγελματίες και στους ιδιώτες εξυπηρετούμενους από αυτό, καταλήγει το ψήφισμα.

Στο τέλος του άρθρου θα δείτε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος ...

Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κέας 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News