Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚορρές: Μετοχική συμφωνία με Morgan Stanley και Profex

Κορρές: Μετοχική συμφωνία με Morgan Stanley και Profex

|

Μετοχική συμφωνία με την Morgan Stanley (North Haven Private Equity Asia IV, LP) και την εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα, Profex Inc σύναψε η εταιρεία Κορρές ΑΕ Φυσικά Προϊόντα – Τι δηλώνει ο ιδρυτής της εταιρείας Ναξιώτης Γιώργος Κορρές και τι σημαίνει αυτή η κίνηση για την εταιρεία… 

Η πορεία της εισηγμένης εταιρείας φυσικών καλλυντικών Κορρές (σ.σ. οι ιδρυτές της έχουν καταγωγή από τη Νάξο) τα τελευταία χρόνια δεν πέρασε απαρατήρητη, ιδίως η πετυχημένη παρουσία των προϊόντων της στις ΗΠΑ, και για αυτό το λόγο προσέλκυσε δύο πολύ μεγάλους εταίρους οι οποίοι εκτιμάται ότι στον τομέα τους ο καθένας θα την βοηθήσουν για να «απλώσει» ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της στην υδρόγειο.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου έγινε γνωστό ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο ώστε η Μorgan Stanley και η κινέζικη Profex να αποκτήσουν το 52,3% της εταιρείας, και μαζί με τον βασικο μέτοχο της Κορρές, κ. Γιώργο Κορρέ (24%) και μέλη της οικογένειάς του (6%) θα ελέγχουν μέσω της εταιρείας «Nissos» το 82,3% της Κορρές. Η Nissos θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο 17,7% της εταιρείας ώστε να αποκτήσει το 100% της εισηγμένης εταιρείας. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης οι εταίροι θα προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ στην Κορρές.

Η Morgan Stanley και η Profex θα αποκτήσουν το 52,3% της Κορρές από υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας μεταξύ των οποίων είναι η ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Γ. Κορρές που θα παραχωρήσει το 6,6%, η επενδυτική εταιρεία του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου Damma 5%, η κυρία Αλεξία Δαυίδ με 13,2%, ο κ. Σταματιάδης με 13% κ.α). 

Οι δύο καινούργιοι μέτοχοι προσφέρουν 5,08 ευρώ ανά μετοχή και θα εκταμιεύσουν 48,3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν την πλειοψηφία της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών.

Η αρχική συμφωνία προβλέπει ότι η διοίκηση του ομίλου Κορρές θα παραμείνει ως έχει σήμερα και θα συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της με στόχο τη διεθνή επέκταση της εταιρείας. Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την Κορρές τραπεζών, καθώς μετά την έκδοση ομολογιακού δανείου οι πιστωτές έχουν λόγο σε κάθε αλλαγή της μετοχικής κατάστασης.

Ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Γιώργος Κορρές εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τη συμφωνία, καθώς όπως εκτίμησε θα οδηγήσει σε διπλασιασμό της παραγωγής από το εργοστάσιο των Οινοφύτων. Και αυτό γιατί η Profex και η εταιρεία Κορρές θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Σύμφωνα με τον κ. Κορρέ,«η πρόταση της Morgan Stanley ήρθε την ιδανική στιγμή και υπό τις πλέον κατάλληλες συνθήκες. Πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πλάνων διεθνούς ανάπτυξης, όχι μόνο στις αγορές προτεραιότητας σε Ευρώπη και Αμερική που αναφέρουμε έως σήμερα, αλλά σε νέα πολλά υποσχόμενα διεθνή εδάφη, στα οποία μέχρι τώρα δεν είχαμε τα μέσα να επιχειρήσουμε επέκταση. Η Κίνα είναι η νέα αγορά που θα προστεθεί στο διεθνές δίκτυο του ομίλου ΚΟΡΡΕΣ στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης. Μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά θέτει τις τάσεις σε αυτόν τον τομέα. Οι προοπτικές για τον όμιλο Κορρές είναι εξαιρετικές και ουσιαστικά υλοποιήσιμες μέσα από το σχήμα που ανακοινώνουμε σήμερα. 

Οι αξίες και η φιλοσοφία της Κορρές παραμένουν ίδιες, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα ελληνικά βότανα, στο δίκτυο συνεργασιών με καλλιεργητές, στην προϊοντική καινοτομία, στην επιστημονική έρευνα, στις εκχυλίσεις – όλα όσα εκφράζουν την καρδιά της μάρκας παραμένουν αναλλοίωτα». 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Κορρές στην ανώτερη τιμή μεταξύ της μέσης τιμής εξαμήνου, που είναι περίπου 4,2 ευρώ, και της τιμής κτήσης των 5,08 ευρώ ανά μετοχή. Η πορεία της Δημόσιας Πρότασης θα καθορίσει τα επόμενα βήματα για το αν η εταιρεία θα παραμείνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σήμερα, μετά την ανακοίνωση του προσυμφώνου, η μετοχή ενισχύεται κατά 2,7% και βρίσκεται στα 4,95 ευρώ. 

Το 2016 οι πωλήσεις του ομίλου Κορρές είχαν διαμορφωθεί στα 55 εκατ. ευρώ, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ebitda στα 8,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά 2,3 εκατ. ευρώ επηρεαζόμενα από έκτακτα έξοδα αναδιοργάνωσης στα 5 εκατ. ευρώ. 

Τα βήματα της συμφωνίας

H εταιρεία PΗ North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. (“NHPEA”), η Profex Inc. (“Profex”)-εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και ο Γιώργος Κορρές, μέτοχος της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (“ΚΟΡΡΕΣ”) ενημέρωσαν την ΚΟΡΡΕΣ και από κοινού ανακοινώνουν την ακόλουθη επενδυτική συμφωνία που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

• Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., (“Nissos”), η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.

• Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3εκατ ευρώ σε μετρητά.

• Η Nissos μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την ΚΟΡΡΕΣ τραπεζών.

Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ.

Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η ΚΟΡΡΕΣ θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΟΡΡΕΣ.

Ποια είναι η NHPEA Maiden Holding B.V.

Η NHPEA Maiden Holding B.V. είναι εταιρία συμμετοχών που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη North Haven Private Equity Asia IV, L.P. (“NHPEA IV, L.P.”). 

Η NHPEA IV, L.P. είναι επενδυτικό κεφάλαιο US$ 1.7 δις, υπό διαχείριση θυγατρικής της Morgan Stanley, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και εστιάζει στις επενδύσεις στη γεωγραφική περιοχή της Ασίας. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά private equity fund για την Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley, με καταγεγραμμένη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς, όπως καταναλωτικά προϊόντα, λιανεμπόριο, οικονομικές υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων, τόσο σε εισηγμένες όσο και σε ιδιωτικών συμφερόντων, μη-εισηγμένες εταιρείες.

Ποια είναι η εταιρεία Profex

Η εταιρεία Profex δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 και σήμερα διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, στους τομείς εξειδίκευσής της (Φαρμακευτικά, Καλλυντικά και προϊόντα Αισθητικής Ιατρικής). Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες