Κουφονήσια: Απάτη με διοικητικό υπάλληλο που εισέπραττε παράνομα χρήματα για άδειες μουσικής (!!!)

Κουφονήσια

Λέτε να υπάρξουν εξελίξεις; Λέτε να έχουμε και συνέχεια; Από χθες, βρίσκεται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Νάξο, διοικητικός υπάλληλος της κοινότητας Κουφονησίων, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέπραττε παράνομα τέλη για προσωπικό του όφελος, από έναν Νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια....  Να σημειώσουμε ότι άμεσα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Κοινότητας κο Αντώνη Κωβαίο, ο οποίος δήλωσε ότι κι εκείνος το έμαθε από τα ΜΜΕ, δεν έχει ακριβή εικόνα τι έχει συμβεί, γιατί από το 2017 που καταργήθηκε ο Νόμος, η απόφαση της Κοινότητας είναι δεδομένη για παροχή αυτών των υπηρεσιών (άδεια μουσικής και επέκταση ωραρίου) είναι δωρεάν. Μάλιστα, θα είχε επικοινωνία με την διοίκηση της Αστυνομίας ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για ότι έχει συμβεί....

Ας δούμε όμως το χρονικό όπως το διαβάζουμε στην σελίδα protothema.gr  "Καταστηματάρχες στα Κουφονήσια, πλήρωναν ετήσια τέλη για έναν νόμο (τέλη μουσικής και επέκταση ωραρίου) που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και με τα χρήματα να μπαίνουν στον προσωπικό λογαριασμό διοικητικού υπαλλήλου της κοινότητας.

Μέχρι στιγμής 11 καταστηματάρχες έχουν καταθέσει στους αξιωματικούς του Αστυνομικού σταθμού Κουφονησίων, οι οποίοι ξεσκέπασαν την απάτη, ο επίορκος υπάλληλος συνελήφθη, ενώ οι έμπειροι αξιωματικοί συνεχίζουν την έρευνα μετά από εντολή των δικαστικών αρχών Νάξου, έτσι ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος της απάτης και άλλους επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα του υπαλλήλου και πλήρωναν «χαράτσι» για έναν νόμο που έχει καταργηθεί!

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες όταν η ομάδα των αστυνομικών του σταθμού Κουφονησίων αποφάσισαν να ελέγξουν τις άδειες των καταστημάτων. Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι περίπου 30 επιχειρηματίες κατέβαλλαν ετησίως στην κοινότητα (σ.σ. με βάση την καταγγελία πήγαν στην τσέπη του υπαλλήλου και όχι στην κοινότητα) συνολικά 150 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν σε τέλη για άδεια μουσικής και επέκταση της άδειας.

Η νέα ομάδα που στήθηκε με εντολή του διοικητή (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθε από την Μύκονο)  ο οποίος έχει χρόνια εμπειρία και γνωρίζει τις Κυκλάδες, αμέσως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει με το ζήτημα των αδειών.

Ο νόμος 4442/2016 τις έχει καταργήσει ενώ από τις καταθέσεις 11 ατόμων προκύπτει ότι τη «δουλειά» την έκανε ένας συγκεκριμένος υπάλληλος. Έτσι το Σάββατο και μετά τις καταθέσεις των θυμάτων οι άνδρες  του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίων, έκαναν έφοδο στην κοινότητα, κατέσχεσαν τα αρχεία και του πέρασαν χειροπέδες. Ο υπάλληλος αρνήθηκε τα πάντα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί πόσο καιρό ο συγκεκριμένος αποσπούσε χρήματα από του καταστηματάρχες και φυσικά αν υπάρχουν και άλλα θύματα". 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News