Κουφονήσια: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης με τη χρήση ονόματος Δημάρχου

Κουφονήσια

«Καλησπέρα σας, είμαι ο ανιψιός του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού. Είστε η κα Κ…..; Υπάρχει μία σύνταξη που εκκρεμεί για τον σύζυγό σας. Και έχει καθυστερήσει στο ταχυδρομείο. Μπορώ να σας βοηθήσω ώστε να πάρετε τα χρήματα, βέβαια θα πρέπει να πληρωθεί ο φόρος που αναλογεί….» 

Καταλάβατε ε; Σήμερα το πρωί, γνωστή επιχειρηματίας των Κουφονησίων, δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος προσποιήθηκε ότι είναι ο ανιψιός του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού. Μάλιστα, στην παρατήρηση «μα έχει τόσο μεγάλο παιδί ο Δήμαρχος», από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε η απάντηση «είμαι συγγενής από τον πρώτο του γάμο».. 

Ε, εεε και όπως είναι κατανοητό, η επιχειρηματίας αντέδρασε. Και ουσιαστικά δεν ήθελε να συνεχίσει την κουβέντα που θα τις κόστιζε αρκετά χρήματα…  Βέβαια, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ο επιτήδειος ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, αλλά είχε χάσει το παιχνίδι με τον "ανηψιό" του Δημάρχου... 

Η επιχειρηματίας απέφυγε τα χειρότερα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έγινε γνωστή η απόπειρα τηλεφωνικής απάτης. Και μάλιστα, μέσα από την επικοινωνία που είχε η επιχειρηματίας με συντοπίτες της αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν η μόνη που είχε δεχτεί ανάλογο τηλεφώνημα – πρόταση από «συγγενή» του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Για μία ακόμη φορά να σημειώσουμε ότι καλό είναι να προσέχουμε με ποιον επικοινωνούμε και κυρίως να μην δίνουμε προσωπικά δεδομένα όσον αφορά τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς.

Βλέπετε, αυτή τη περίοδο οι προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης κυρίως στο χώρο των καταλυμάτων είναι κάτι συνηθισμένο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην Πάρο αλλά και την Ίο έχουν δεχτεί ανάλογα τηλεφωνήματα (σ.σ. όχι από τον … συγγενή του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) και το ευχάριστο είναι ότι έως τώρα είναι ελάχιστοι αυτοί που έπεσαν στην παγίδα…

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News