Κουφονήσια: Προκήρυξη έργου για τα ...ηλεκτρικά του λιμανιού

Οι δράσεις όσον αφορά το λιμάνι του Κουφονησίου καλά κρατούν. Και έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν από την πλήρη αναβάθμισή του καθώς από τη στιγμή που θα υπάρξει ανάδοχος για τα ηλεκτρομηχανικά, τότε άμεσα το λιμάνι θα είναι πλήρη λειτουργικό. Και ο σχετικός διαγωνισμός έγινε πραγματικότητα (προκήρυξη) τη παραμονή των Χριστουγέννων με προϋπολογισμό της τάξης των 240.000 ευρώ και μέσα σε αυτών περιλαμβάνονται εκτός από τις ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις, τα θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης και πυρασφάλειας… 

Εμείς προχωρούμε στην ανάρτηση της ανακοίνωσης που υπογράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Αντώνης Κωβαίος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίου, όπου παράλληλα κάνει κι ένα μίνι απολογισμό δράσεων με επίκεντρο το λιμάνι του Κουφονησίου..

Ας δούμε τι αναφέρει και ποιους ευχαριστεί:

Μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο Νίκο Σέργη και την τεχνική υπηρεσία.

Προκηρύσσουμε ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: "Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κουφονησίων". Προϋπολογισμού 297.000ε (συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ).

Στο έργο περιλαμβάνονται επιγραμματικά εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρασφάλειας στη Χ.Ζ.Λ. Κουφονησίων.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για το νησί μας και θα αναβαθμίσει αισθητά μια από τις σημαντικότερες υποδομές των Κουφονησίων. Βελτιώνοντας την καθημερινότητα μας, συμβάλλοντας στην ομαλή εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του λιμένα.

Από το 2011 η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων με όραμα και σχεδιασμό σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες υλοποιεί μικρά και μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή της Χ.Ζ. Λιμένα Κουφονησίων.

- Το 2012 μέσω του Δ.Λ.Τ. Νάξου ανακατασκευάσαμε τον τότε κατεστραμμένο κεντρικό παραλιακό δρόμο 220 m περίπου από το λιμάνι ως την κεντρική παραλία (Με καθαίρεση και εκ νέου τσιμεντόστρωση). Έργο κόστους 100.000€ περίπου.

- Το 2013 & το 2014 σε δύο φάσεις, ανακατασκευάσαμε την κατεστραμμένη Χ.Ζ. στην περιοχή Στρούμπος (μπροστά από Δημοσθένη), με το ποσό των 15.000€ περίπου. Η περιοχή αποτελεί σημείο που διέρχονται άπαντες προς τις παραλίες μας...

- Το 2014 δημιουργήσαμε εκ νέου, το λιθόκτιστο τοιχίο από την κεντρική παραλία ως το λιμάνι (220m περίπου) με το ποσό των 13.000€ περίπου...

Το 2014 - 2016 Μέσω του Υπ. Υποδομών Δ4 ανακατασκευάσαμε το κεντρικό Λιμένα Κουφονησίων (με πλήρη επισκευή των ζημιών που είχαν προκληθεί το 2004 από ακραία καιρικά φαινόμενα). Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.800.000€ μαζί με τις εργασίες του έργου της Αιγιάλης Αμοργού...

- Επίσης κατά την υλοποίηση του έργου και λόγω της αναγκαιότητας. Πετύχαμε την σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης έργου, με επιπλέον 250.000ε για την ανακατασκευή της ανοδομής (1.800 τ.μ. επιπλέον) στο κεφάλι του λιμένα και στην περιοχή μπροστά από το καφενείο...

- Το 2016 κατά την υλοποίηση του έργου αποκατάσταση ζημιών λιμένα Κουφονησίων. Σε αγαστή συνεργασία με το Δ.Λ.Τ. Νάξου προμηθευτήκαμε και εγκαταστήσαμε δίκτυα σωληνώσεων σύμφωνα με την μελέτη Η/Μ για την μελλοντική υλοποίηση του έργου.

- Το 2017 μέσω του Δ.Λ.Τ. Νάξου κατασκευάσαμε το λιθόκτιστο τοιχίο 110m περίπου με το ποσό των 10.000€ περίπου. Το λιθόκτιστο τοιχίο διαχωρίζει το κεντρικό λιμάνι από την Μαρίνα.

- Το 2015 μέσω του Δ.Λ.Τ. Νάξου αναθέσαμε την μελέτη Η/Μ Χ.Ζ. λιμένα Κουφονησίων. Το 2016 ολοκληρώθηκε η παραλαβή της.

- Το 2016 μέσω του Δ.Λ.Τ. Νάξου αποστείλαμε την μελέτη Η/Μ για αδειοδοτήσεις εγκρίσεις ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση δημοπράτησης αυτού του πολύ σημαντικού για το νησί μας έργου...

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Νάξου Νίκο Σέργη και την Μηχανικό της Υπηρεσίας Κωνσταντίνα Ιωαννίδου για την αγαστή συνεργασία!»