Κυκλάδες (Δονούσα): Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο λιμάνι (photo)

Δονούσα Κυκλάδες

Το διαβάζεις, το ξανακοιτάς και προσπαθείς να αντιληφθείς εάν είναι αλήθεια. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαπεπτά χρόνια για να αποκατασταθούν τα βασικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο λιμάνι της Δονούσας μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί το 2004...  Γραφειοκρατία; Πολιτική αδυναμία; Η ουσία είναι ότι μετά από προσπάθειες και στη Δονούσα είχαμε λύση, καθότι είχαν προηγηθεί οι εργασίες και σε άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (βλ Κουφονήσι) που είχαν ανάλογα προβλήματα...

Η Δημοτική Κοινότητα Δονούσας χθες έδωσε την μεγάλη είδηση " Τη Δευτέρα παραδίδεται το λιμάνι μας, η κύρια πύλη εισόδου, ένα σημαντικό έργο που το περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια, ένα έργο πνοής για το νησί μας". Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν οι εργασίες. Λόγω της έναρξης τουριστικής περιόδου, τα υπόλοιπα συνοδά έργα που έχουν να κάνουν κυρίως με την αναβάθμιση των παροχής υπηρεσιών (βλ Πίλαρς) και ασφάλειας (πυροσβεστικές φωλιές) θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.. 

Η πλήρη ανάρτηση αναφέρει:  "Τη Δευτέρα παραδίδεται το λιμάνι μας, η κύρια πύλη εισόδου, ένα σημαντικό έργο που το περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια, ένα έργο πνοής για το νησί μας.  Τα έργα ανάπλασης ,τοποθέτηση πίλαρ, πυρασφάλεια, καινούργιος ηλεκτροφωτισμός και αποκατάσταση ζημιών στο δευτερεύοντα προβλήτα, θα πραγματοποιηθούν τέλος Σεπτεμβρίου.  Ευχαριστήσουμε την ανάδοχο εταιρεία NEW MILLENIUM CONSTRUCTION AE. Το λιμενικό ταμείο Νάξου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη συνεργασία. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους σας για την υπομονή και τη κατανόηση σας".

 

Υπάρχουν όμως κι άλλα νέα. Οπως είχαμε αναφέρει και προ ημερών στο σύστημα από αύριο Δευτέρα 14 Ιουνίου και πάλι το Blue Star Naxos  με σκοπό να πιάσει Δονούσα... Απογευματινό δρομολόγιο κανονικά με ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά στις 5.30 και μετά την Παραναξία - Δονούσα - Αμοργός (Αιγιάλη) και Αστυπάλαια... Επιστροφή στην κανονικότητα και το πιο σημαντικό είναι όπως αναφέραμε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των σημαντικών εργασιών αναβάθμισης στο λιμάνι του νησιού.

Κίνηση όμως που ανέδειξε τα προβλήματα της Δονούσας όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση και ελπίζουν πλέον οι κάτοικοι και επιχειρηματίες σε μία πιο δίκαιη μεταχείρηση στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, από την προσεχή Παρασκευή 18 Ιουνίου στο σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων βλέπουμε το Blue Star Naxos να ενεργοποιεί το πρωινό του δρομολόγιο από Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και επιστροφή το ίδιο βράδυ κάτι που αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα των μετακινήσεων από και προς τις Μικρές Κυκλάδες...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News