Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Επιμελητήριο: Σεμινάρια για τα πρωτόκολλα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων

Κυκλάδες – Επιμελητήριο: Σεμινάρια για τα πρωτόκολλα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων

|

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα – Το επόμενο σεμινάριο με τον Γιάννη Κακό την 17η Μαϊου 

Νέα δεδομένα δημιουργούνται μετά την δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.. Και το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεν έχασε την ευκαιρία. Ανακοινώνει το τρίτο κατά σειρά δωρεάν και απαραίτητο εκπαιδευτικό σεμινάριο, προκειμένου όλα τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν. Πότε; Την  Δευτέρα 17 Μαΐου, ώρα 18:00-20:00, με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Ποτών Msc Γιάννη Κακό.

Διαβάζουμε την σχετική ανακοίνωση… 

“Συνεχίζεται η υλοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τη λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει το τρίτο κατά σειρά δωρεάν και απαραίτητο εκπαιδευτικό σεμινάριο προκειμένου όλα τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν.  Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, 18.00-20.00

Όσοι από εσάς έχετε κάνει ήδη αίτηση και δεν έχετε παρακολουθήσει ένα από τα δύο προηγούμενα σεμινάρια έχετε συμπεριληφθεί και θα παρακολουθήσετε το τρίτο επαναληπτικό webinar.

Όσοι δεν έχετε κάνει αίτηση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε άμεσα την παρακάτω φόρμα, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα σας σταλεί σχετική ενημέρωση για την επιβεβαίωση της παρακολούθησης.

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

@ από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα

@ άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021 πρέπει να γίνει έως 15.06.2021 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinar θα πραγματοποιηθούν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα από τον προσωπικό τους υπολογιστή/smartphone/tablet. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία των Κυκλάδων να μπορεί να πάρει μέρος ενεργά, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, θέτοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Το Επιμελητήριο Κυκλαδων έχει ήδη ολοκληρώσει δύο πρώτους κύκλους σεμιναρίων με 2000 συμμετοχές λίγες ημέρες μετά την έκδοση της ΚΥΑ τον Απρίλιο (26 και 27 Απριλίου) και σύντομα θα σταλούν ηλεκτρονικά οι σχετικές και απαραίτητες βεβαιώσεις.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και για τον κλάδο της εστίασης και μόλις υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη σχετικά με τα πρωτόκολλα θα ενημερώσει άμεσα τα μέλη του. Προς το παρών οι αλλαγές που αφορούν τον Μάιο είναι εδώ.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν