Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Επιμελητήριο: Τι έκανε ο Γιάννης Ρούσσος στο Μέγαρο Μαξίμου;

Κυκλάδες – Επιμελητήριο: Τι έκανε ο Γιάννης Ρούσσος στο Μέγαρο Μαξίμου;

|

Η επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου στο Μέγαρο Μαξίμου, οι σημαντικές ειδήσεις που προκύπτουν από τη συνάντησήτου  με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σημαντικές ειδήσεις προκύπτουν από τη συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Ρούσσου, με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη. Η δε συνάντηση των δύο ανδρών δημιούργησε τρεις επιπλέον έως την αναχώρηση του κ. Ρούσσου από την Αθήνα για τη Σύρο.

Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ. Δημητριάδη για το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσει ο φορέας αναλύοντας όλα όσα προσφέρονται στους επαγγελματίες των Κυκλάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της Ψηφιοποίησης αλλά και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που σχεδιάστηκαν από το επιμελητήριο και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία με συντριπτικό αριθμό συμμετοχής. «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες δεν πήραν το πλοίο να φύγουν μακριά από τις επιχειρήσεις τους, μπορούσαν να παρακολουθούν ακόμη και από το κινητό τους», ενημέρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος απαριθμώντας τα σημαντικά επιτεύγματα στις ψηφιακές λειτουργίες που το καθιστούν ως πρότυπο επιμελητηρίου στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε το επιμελητήριο, ο αριθμός των συμμετεχόντων που ενημερώθηκαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, από εξειδικευμένους εισηγητές για τις νέες συνθήκες που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους ξεπέρασε τους 13.500. Οι  υπηρεσίες του φορέα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες ενώ αξίζει δε να αναφερθεί πως υπήρξε διαδραστικό σεμινάριο που παρακολούθησαν ταυτόχρονα, έχοντας ενεργή συμμετοχή, ακόμη και 700 άτομα από 1.000 σημεία.

Συνάντηση με Πιερρακάκη για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Τη δυνατότητα υιοθέτησης της πρότασης του επιμελητηρίου για την ψηφιακή αναβάθμιση των 2.500 επιχειρήσεων των Κυκλάδων συζήτησαν κατά τη συνάντησή εργασίας του κ. Ρούσσου με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή του διευθυντή του υπουργού, Κωνσταντίνου Χαμπίδη. Οι δύο φορείς συμφώνησαν την ανάπτυξη έντονης συνεργασίας μεταξύ τους.

Δημιουργία cluster Κυκλαδικών προϊόντων αγροδιατροφής και γαστρονομίας – Πρότυπο το Aegean Cuisine

Για τις διαδικασίες σχετικά με την απεμπλοκή του προγράμματος για τη διάθεση των αγροδιατροφικών προϊόντων των Κυκλάδων και την προώθησή τους συζήτησε ο κ. Ρούσσος σε συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, ο οποίος δήλωσε θετικός για το εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Για το ίδιο θέμα ο κ. Ρούσσος συναντήθηκε και με τον διευθυντή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκου Παπαθανάση.

Κοινό στόχο αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοποριακού επιχειρηματικού αθροίσματος από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ως μετεξέλιξη και ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine που έχει υποδειγματική λειτουργία στις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας.

Ο κ. Δημητριάδης απέδωσε τα εύσημα και για τη συγκεκριμένη εφαρμογή που ήδη συγκεντρώνει εκατοντάδες επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου προσθέτοντας πως η δημιουργία Cluster θα προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε μια δύσκολη περίοδο και για τη χώρα μας ενώ ταυτόχρονα θα θέσει τις Κυκλάδες στο επίκεντρο του παγκόσμιου αγροδιατροφικού και γαστρονομικού χάρτη.

Δελτίο Ενημέρωσης

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν