Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Γ. Παπαδόπουλος: "Αυτό που έγινε σε Πάρο, Σαντορίνη, Μύκονο θα...

Κυκλάδες – Γ. Παπαδόπουλος: “Αυτό που έγινε σε Πάρο, Σαντορίνη, Μύκονο θα έχει ολέθριες συνέπειες”

|

Φόβους για παράταση και επέκταση των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση και σε άλλες περιοχές της χώρας εκφράζουν επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – Τι αναφέρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Νάξο για τις Κυκλάδες

Μπορεί οι γαμήλιες δεξιώσεις να προγραμματίζονται αναγκαστικά το… μεσημέρι, οι… ερωτικές νύχτες στη Χαλκιδική όπως αυτές που υπόσχεται το «Le Cabaret Summer» να μετατίθενται για το… απόγευμα και κάποια κέντρα διασκέδασης να μετατοπίζουν το πρόγραμμα τους από τις 19:00 όπως ο Νίκος Βέρτης, προσαρμόζοντας τα ωράρια λειτουργίας στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, ωστόσο, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου δεν θα μπορέσουν τελικά να σώσουν την παρτίδα αλλά η σεζόν θα τελειώσει άδοξα.

Καββαθάς: Στο 70% κάτω ο τζίρος των νυχτερινών κέντρων

«Είναι μια απέλπιδα κίνηση των συναδέλφων μήπως και σώσουν το καράβι, αλλά το καράβι δεν μπορεί να σωθεί όταν μπάζει από παντού. Δεν μπορούν να γεμίσουν τα κέντρα διασκέδασης στις 7 και 8 το απόγευμα. Είναι ώρες που ο κόσμος είτε θα είναι στο σούπερ μάρκετ, είτε θα επιστρέφει από την παραλία αν κάνει διακοπές» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών. Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς και πρόσθεσε: «Μετά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πλησιάζοντας προς το τέλος της περιόδου χάριτος εκτιμώ ότι πολλοί επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα. Πολύ φοβάμαι ότι το πρώτο πράγμα που θα γίνει θα είναι μια αναγκαστική στάση πληρωμών».

Σύμφωνα τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων η επανάκαμψη και η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση  των περιοριστικών μέτρων έφερε μειωμένους κύκλους εργασιών κατά 50% στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Τα νέα μέτρα έρχονται ουσιαστικά να κλείσουν τα νυχτερινά καταστήματα καθώς ο τζίρος τους θα μειωθεί κατά ένα επιπλέον 20% πέραν του 50%».

Ρόδος: Οι πελάτες θα διασκεδάσουν στις παραλίες και στις πλατείες

Φόβους ότι το περιοριστικό μέτρο κλεισίματος των καταστημάτων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα μπορεί να παραταθεί εκφράζει ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, προτείνοντας αντί για κλείσιμο των καταστημάτων, να λειτουργούν χωρίς μουσική μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος  από τη στιγμή που οι πελάτες είναι καθιστοί αν σταματήσει η μουσική σιγά-σιγά ο κόσμος θα αποχωρήσει. «Τώρα θα μεταφέρουμε 10.000 άτομα έξω από την παλιά πόλη της Ρόδου στις παραλίες και στις πλατείες με αλκοόλ που θα προμηθευτούν από μίνι μάρκετ και περίπτερα. Αυτούς ποιός θα τους διαλύσει από τους υπαίθριους χώρους;». Μέχρι στιγμής στη Ρόδο έχει ανοίξει το 80% των επιχειρήσεων, ωστόσο «το 70% χτυπάει μύγες» σύμφωνα με τον πρόεδρο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Η Ρόδος το 2019 έκλεισε με 2,5 εκατ. τουρίστες ενώ φέτος η πρόβλεψη έκανε λόγο για 500.000 τουρίστες. «Με το 1/5 της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρσι δεν θα βγει ο χειμώνας. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Ο χαμηλός ρυθμός κρατήσεων οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Κλούβα και στο υποχρεωτικό για όλους τεστ 72 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα. «Στην Φινλανδία το τεστ κοστίζει 200 ευρώ. Το αεροπορικό εισιτήριο για Ρόδο κάνει 50 ευρώ. Πως θα πληρώσει ένας νεαρός για να έρθει στο νησί για διακοπές ένα τεστ που είναι πιο ακριβό και από το εισιτήριο» αναρωτιέται ο κ. Κλούβας.

Κυκλάδες: Φοβούνται και για δεύτερο κύμα νησιών που θα ενταχθούν στα περιοριστικά μέτρα

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων μετά το βραδινό «κλείδωμα» σε Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο τα οποία δέχονται διεθνείς πτήσεις εκτιμά ο Γιάννης Παπαδόπουλος – Περιφεριεάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων- και από τη Νάξο όπου είναι η έδρα του (βλ ιδιοκτήτης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος)… μας λέει ότι στις Κυκλάδες το 30% των καταστημάτων εστίασης και νυχτερινών καταστημάτων αποφάσισε να μην ανοίξει καθόλου την φετινή σεζόν σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ενώ ο Ιούνιος και ο Ιούλιος κυμάνθηκε στο 20 με 30% του περσινού τζίρου.

Αντίθετα, τον Αύγουστο η κίνηση, αν και σκαρφάλωσε στο 60% του περσινού τζίρου, αυτή ενδέχεται να φρενάρει απότομα καθώς πολλοί θα αναστείλουν τις διακοπές τους λόγω των περιοριστικών μέτρων εκτιμά ο κ. Παπαδόπουλος. «Σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη είναι ολέθριο αυτό που έχει γίνει. με το κλείσιμο των καταστημάτων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Το προφίλ των επισκεπτών στα συγκεκριμένα κυκλαδίτικα νησιά είναι κυρίως μικρές ηλικίες και παιδιά που έχουν μάθει να λειτουργούν βράδυ. Είναι πολύ άσχημη εικόνα ερήμωσης το βράδυ. Και εκτός από το οικονομικό ζήτημα, μεγαλώνει και ο φόβος που ήδη υπάρχει στους κόλπους της κοινωνίας. Αυτό δεν βοηθάει τα νησιά». 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν