Κυκλάδες (Ηρακλειά): Τοποθέτηση pillars και πυροσβεστικών φωλιών στο λιμάνι (Photo)

Λιμάνι Ηρακλειάς

Μία ακόμη σημαντική είδηση που μας έρχεται για την πανέμορφη Ηρακλειά και έχει σχέση με τις υποδομές της... Οπως είναι γνωστό την Τετάρτη 2 Ιουνίου στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) είχαμε την συζήτηση και έγκριση για την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά την νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών έργων και αποκατάσταση ζημιών του λιμανιού στον Αγιο Γεώργιο... Και η νομιμοποίηση φέρνει έργα...  Και αναβαθμίζει το νησί...

Σήμερα μαθαίνουμε ότι αναβαθμίζονται και οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών... Και ασφάλειας. Γιατί είναι σημαντικό σε κάθε νησί και σε κάθε λιμάνι να υπάρχουν τα μέσα εκείνα που θα δημιουργήσουν την αίσθηση ασφάλειας είτε στους επισκέπτες, είτε και στους ανθρώπους που καθημερινά βρίσκονται στο χώρο του λιμανιού.

Κι όπως είδαμε στην σχετική ανάρτηση από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγράντη Γαβαλά έχουμε εγκατάσταση τριών πίλαρ και ισάριθμων πυροσβεστικών φωλιών. Και για να γίνει η εγκατάσταση υπήρξε δωρεά από συγκεκριμένη ΜΚΟ αλλά και η δράση των ανθρώπων του Λιμενικού Ταμείου Νάξου ώστε να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν μετά τις πρώτες δοκιμαστικές εργασίες.

Πίλαρς που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ορθή λειτουργία μίας μαρίνας - λιμανιού από τη στιγμή που μπορεί να παρέχει στους επισκέπτες (πλοία - σκάφη αναψυχής) ηλεκτρικό ρεύμα και νερό μέσω κάρτας που έχει εγκατασταθεί στα μηχανήματα...

Η τοποθέτηση του κου Γαβαλά αναφέρει: " Θέλω να ευχαριστήσω την «Σύμπλευση», το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, τους υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους του Δήμου μας. Ακόμη τον Γιάννη Γαβαλά και τον Δημήτρη Βλαβιανό για την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε ζητήματα Τουρισμού στην Ηρακλειά με τρία νέα πίλαρ και τρεις πυροσβεστικές φωτιές. «Ενωμένοι μπορούμε»..
 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News