Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Κύθνος: Τρεις ακόμη μήνες προθεσμία για τον διαγωνισμό του Ξενία

Κυκλάδες – Κύθνος: Τρεις ακόμη μήνες προθεσμία για τον διαγωνισμό του Ξενία

|

Παράταση τριών μηνών για το διαγωνισμό του Ξενία Κύθνου – Στις 18 Μαϊου ο διαγωνισμός – Ποια είναι τα άλλα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ

Για τις 18 Μαΐου 2021 μεταφέρθηκε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής και πρώτης προσφοράς για το Ξενία Κύθνου, που αποτελεί ένα από τα 7 ακίνητα που «βγάζει» το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση μέσω του συγκεκριμένου e-auction (IX). Το έντονο ενδιαφέρον που εξέφρασαν επενδυτές τόσο για το ξενοδοχείο όσο και τα άλλα assets οδήγησαν το Ταμείο στην απόφαση για δίμηνη παράταση ώστε να ετοιμαστούν οι σχετικοί φάκελοι-προσφορές.

Ανάμεσα στα ακίνητα, περίοπτη θέση έχει το «φιλέτο» της Κύθνου. Πρόκειται για το ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στην θέση Λουτρά Κύθνου, έχει εμβαδό 7.018 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων πάνω από 4.000 τ.μ. θεωρούνται δομημένη επιφάνεια.

Το συγκρότημα αποτελείται από ξενοδοχείο δυναμικότητας 96 κλινών σε 46 δωμάτια, υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά σε διατηρητέο κτίριο, υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές συνολικής δομημένης επιφάνειας 4.040,45 τμ, στον οικισμό Λουτρά, Δήμου Κύθνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θεωρείται μάλιστα η πρώτη τουριστική υποδομή spa στην Ελλάδα. Το Υδροθεραπευτήριο σχεδιάστηκε από τον βασιλικό αρχιτέκτονα την Οθωμανική περίοδο, Christian Hansen, ενώ μεταξύ 1871-1891, το κτίριο τροποποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Τσίλλερ. Υπάρχουν 2 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, η πηγή «Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στο Υδροθεραπευτήριο και η «Κακάβος» η οποία βρίσκεται 50 μ. μακριά από την πρώτη. Μάλιστα, η ύπαρξη αυτών τω δύο πηγών θεωρείται ως επιπλέον asset για τους ενδιαφερόμενους.

Η απόσταση από την παραλία είναι 100 μέτρα, ενώ η εγγύτητα στην Αθήνα και άλλα Κυκλαδίτικα νησιά (Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Σύρος) αποτελεί πλεονέκτημα.

Τα άλλα κτήρια

Οσον αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα του πακέτου, πρόκειται για εκτάσεις με δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης είτε στην Αργολίδα, κοντά στο Πόρτο Χέλι, είτε στην Καβάλα, αλλά και για «φιλέτα» στο κέντρο των Αθηνών με σημαντικά περιθώρια αξιοποίησης (γραφεία, οικιστικές, τουριστικές, εμπορικές κ.α.). Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, λόγω των δυνατοτήτων χρήσης, με τους υποψήφιους να καλούνται στις 18 Μαΐου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μαζί την πρώτη προσφορά τους. Στη συνέχεια, οι «μνηστήρες» θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα και θα δίνουν τα «χτυπήματά» τους μέσω πλειοδοτικών γύρων.

Οικόπεδο στη Σαμπάριζα Ερμιόνης Ν. Αργολίδας: Συνολική έκταση 168.508,28 τμ. Από το ακίνητο διέρχεται δρόμος ο οποίος το διαχωρίζει σε δύο επιμέρους εκτάσεις. Παραθαλάσσιο ακίνητο με ανεμπόδιστη θέα στο νησί της Ύδρας το οποίο έχει τακτική θαλάσσια σύνδεση με την Ερμιόνη. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα και οι Σπέτσες. Επίσης, βρίσκεται δίπλα στα θέρετρα του Porto Hydra και του Hydra Beach (2 χλμ.) και κοντά σε πολλές πολυτελείς εξοχικές κατοικίες. Ο παγκοσμίως γνωστός και δημοφιλής προορισμός της Αρχαίας Επιδαύρου με το ομώνυμο Ελληνιστικό θέατρο βρίσκεται, επίσης, πολύ κοντά στο ακίνητο. Απέχει 14 χλμ. από το κέντρο της Ερμιόνης, 4 χλμ. από τη Θερμησία, 30 χλμ. από το Πόρτο Χέλι και 175 χλμ. από την Αθήνα. Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλού επιπέδου και παραθεριστικών κατοικιών.

 

Ακίνητο: Αιόλου 17 & Ερμού 64, Αθήνα (472,14 τμ): Δομημένη επιφάνεια 320,60 τμ. Ποσοστό συνιδιοκτησίας επί όλου του οικοπέδου 60/1000.  Ιδανικό μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου του διαμερίσματος. Οι χώροι του ορόφου έχουν ενοποιηθεί. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 και διαθέτει δύο ανελκυστήρες. Το ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, στο Μοναστηράκι κοντά στην πλατεία Καπνικαρέας. Απέχει 150μ από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις «Πολεοδομικού Κέντρου’», στις οποίες εμπίπτει το ακίνητο, δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησης μέσα από ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων γης (γραφεία, οικιστικές, τουριστικές, εμπορικές, κ.α.)

 

Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα: Δύο όμορα οικόπεδα εμβαδού 44.592,91 τμ και 105.140,52 τμ, αντίστοιχα. Συνολική επιφάνεια: 149.733.43 τμ. Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου. Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ, από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ και 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ). Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping.

 

Πενταώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 88): Πολυώροφο κτίριο γραφείων, στο κέντρο της Αθήνας αποτελούμενο από : Υπόγειο: 122,91 τμ Ισόγειο με πατάρι: 122,91 τμ + 84,29 τμ, Α΄ όροφο 122,97 τμ, Β΄ όροφο: 122,97 τμ, Γ΄ όροφο: 122,97 τμ, Δ΄ όροφο101,35 τμ, Ε΄ όροφο 79,72 τμ, Δώμα 13,82 τμ. Συνολική δομημένη επιφάνεια: 893,91τμ. Το κτήριο έχει κατασκευαστεί στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. Το ακίνητο είναι μερικώς μισθωμένο. Έχουν κατατεθεί Διεκδικητικές Αγωγές εξώσεων για τους μισθωμένους ορόφους και η μίσθωση του ισογείου λήγει το 2021.

 

Λιθόκτιστο τριώροφο στην Ανδρίτσαινα Ηλείας (244,43 τμ): με υφιστάμενα κτίσματα τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίριο συνολικής δομημένης επιφάνειας 362,35 τμ. Πρόκειται για κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935 με ισόγειο επιφάνειας 136,31 τμ και Α’ και Β’ όροφο επιφάνειας 113,02 τμ έκαστος. Το κτίριο ανακαινίστηκε το 1990. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής στην οποία κυριαρχεί το απλό, λιτό, αυστηρό και γεωμετρικό ύφος. Οι χρήσεις γης που αποδίδονται στο ακίνητο εμπίπτουν στην κατηγορία «Πολεοδομικά κέντρα, κεντρικές λειτουργίες πόλης, τοπικό κέντρο συνοικίας, γειτονιάς». Η κωμόπολη της Ανδρίτσαινας αποτελεί σήμερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Το ακίνητο απέχει 233 χλμ. από την Αθήνα, 65 χλμ. από τον Πύργο, 45 χλμ. από τα Κρέστενα, 55 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 80 χλμ. από την Τρίπολη.

 

Κλειτορία, Αχαΐα, Πρώην Ειρηνοδικείο (908,62 τμ): με υφιστάμενα κτίσμα: Διώροφο κτίσμα στο ορεινό χωριό Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων. Συνολική δομημένη επιφάνεια 589,87 τμ αποτελούμενη από: υπόγειο 203 τμ, ισόγειο 199,80 τμ και Α’ όροφο 187,07 τμ. Το ακίνητο βρίσκεται στον ορεινό οικισμό της Κλειτορίας, σε υψόμετρο 530 μ, είναι σε καλή κατάσταση και ελεύθερο από το 2012. Βρίσκεται σε απόσταση 400μ από την κεντρική πλατεία και είναι προσβάσιμο μέσω της επαρχιακής οδού Τρίπολης-Καλαβρύτων. Δεν υφίστανται περιορισμοί όσον αφορά στις χρήσεις γης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δανακός: “Γιατρικό” για τον “γεροπλάτανο” και οι υπόλοιπες δράσεις

Μέσω άρθρου από την γεωπόνο Νίκη Κεφαλά βλέπουμε τις εξελίξεις γύρω από τον "γεροπλάτανο" του Δανακού...

Ενδοκυκλαδικά: Τροποποίηση δρομολογίου “Σαόνησος” λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δείτε πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο (19-20 Μαρτίου) του "Σαόνησος" λόγω κακών καιρικών συνθηκών (πίνακας)

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air