Κυκλάδες - Μήλος: Ενταξη στο "Αντώνης Τρίτσης" ιστορικό κτήριο στον Αδάμαντα

Από τα πιο γνωστά κτήρια στην Μήλο και δη στον Αδάμαντα… Τα «Παλιά Γερμανικά Ψυγεία»… Κτήριο ημιτελές που εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του ώστε να δοθεί στην τοπική κοινωνία για διάφορες χρήσεις… Μία εξ αυτών είναι η λειτουργία ως συνεδριακού κέντρου. Και μετά από χρόνια έφτασε η ώρα για την υλοποίησή του. Πρόσφατα (10 Δεκεμβρίου) είχαμε διαβάσει ότι είναι στα έργα που έχουν τεθεί προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» και στο τέλος του χρόνου, έγινε γνωστό από το Δήμο Μήλου ότι πήρε το .. πράσινο φως..

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση;  «Την ένταξη του έργου με τίτλο «Αποπεράτωση ημιτελούς κτιρίου Αδάμαντα (Παλαιά Γερμανικά Ψυγεία)» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε την τελευταία μέρα του 2020 ο Δήμος Μήλου.

Το έργο «Αποπεράτωση ημιτελούς κτιρίου Αδάμαντα (Παλαιά Γερμανικά Ψυγεία)», εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεκριμένα στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με ποσό χρηματοδότησης που ανέρχεται στα 274.418,83€.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά σε εργασίες για την επισκευή και την ολοκλήρωση του κτιρίου των πρώην Γερμανικών ψυγείων, το οποίο βρίσκεται στον οικισμό του Αδάμαντα.

Στόχος της μελέτης είναι η αποπεράτωση του υπολοίπου κτιρίου, να γίνει με τρόπο ώστε να αποτελέσει ένα ενιαίο αρχιτεκτονικά σύνολο με το ήδη αποπερατωμένο τμήμα του, η εναρμόνιση του κτιρίου με την παραδοσιακή αισθητική του οικισμού και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιά μέσω της μνήμης, με την αποκατάσταση της παλαιάς λιθοδομής»

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα mileika nea για την φωτογραφία και τις πληροφορίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News