Κυκλάδες - Πάρος: Συζήτηση για παροχή κινήτρων στους εργαζομένους

Φωνή της Πάρου

Εν μέσω αντιπαραθέσεων, συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της παροχής κινήτρων σε δικαιούχους εργαζόμενους δημόσιων φορέων στην περιοχή αρμοδιότητας του δήμου Πάρου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου - Αντιπάρου (ΣΕΟΤΑΠΑ) με σχετικό του έγγραφο αιτήθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο την παροχή σίτισης και στέγασης για τους εργαζόμενους.

Μάλιστα όπως ανέφερε και η αντιπρόεδρος του ΣΕΟΤΑΠΑ, Ευγενία Γρηγορίου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε και κατόπιν επικοινωνίας με εκπροσώπους και εργαζόμενους των δημόσιων φορέων, καταγράφηκαν 253 δυνητικά δικαιούχοι (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό), για τους οποίους ζητείται από τον δήμο οικονομική ενίσχυση σίτισης 5 ευρώ ημερησίως έκαστος (δηλαδή 461.725 ευρώ το χρόνο).

Από πλευράς του δήμου Πάρου, τη συζήτηση και τη σχετική εισήγηση ακολούθως ανέβαλε ο γενικός γραμματέας, Χρήστος Λεμονής, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι 55.000 ευρώ και ότι αυτό το ποσό δύναται ο δήμος να διαθέσει, προτείνοντας παράλληλα -για φέτος- τα χρήματα αυτά να τα μοιραστούν μόνο οι εργαζόμενοι του δήμου από τη στιγμή που ήταν λίγα.

Αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον ΣΕΟΤΑΠΑ να σηκώνει το θέμα και να αρνείται αυτή την πρόταση, τονίζοντας πως ότι έχουν να λάβουν θα τα μοιραστούν όλοι οι δικαιούχοι.

Σημειώνεται, ότι το θέμα αυτό κρατάει εδώ και τέσσερις μήνες (από 15/7 με απόφαση του Δ.Σ.), όπου έκτοτε πέραν της καταγραφής των δυνητικά δικαιούχων που έγινε από τον ΣΕΟΤΑΠΑ, δεν ακολουθήθηκε καμία άλλη ενέργεια (καθορισμός κριτηρίων δικαιούχων, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σίτιση).

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα -πλην του κ. Πούλιου- να δοθεί το διαθέσιμο ποσό των 55.000 ευρώ σε όλους (δηλαδή στον καθένα αντιστοιχεί περίπου 0,60 ευρώ ανά ημέρα) τους εργαζόμενους των δημόσιων φορέων. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα "Φωνή της Πάρου"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News