Κυκλάδες - ΠΕ Πάρου: "Λουκέτο" σε επιχειρήσεις στην Πάρο - Αντίπαρο

Πάρος naxospress

Σε «κόκκινη» επιτήρηση βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου λόγω της πρόσφατης αύξησης κρουσμάτων της νόσου Covid - 19.  Με βάση τον επιδημιολογικό χάρτη της 22ης Ιουλίου και οι δύο Δήμοι (Πάρου - Αντιπάρου) ο δείκτης θετικότητας όσον αφορά τους ελέγχους είναι στο 4.31% ενώ ο μ.ο. κρουσμάτων (ανά 100.000 κατοίκους) για τον Δήμο Πάρου είναι στους 165.6 και για την Αντίπαρο είναι στους 58.9 και η εβδομαδιαία τάση να είναι ανοδική..  

 

Με βάση τα νέα δεδομένα είναι ότι για την αποφυγή διασποράς του ιού, πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες αυστηροί, σαρωτικοί έλεγχοι σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης που βρίσκονται και στα δύο νησιά, οι οποίοι έχουν επιφέρει «βροχή» προστίμων και λουκέτων.

Με βάση την ενημέρωση από την σελίδα parianostypos.gr για παραβάσεις μη καθήμενων πελατών σε δύο (2) μπαρ στην Πάρο και σε δύο (2) μπαρ στην Αντίπαρο επιβεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ στο καθένα και επιβλήθηκε 7ήμερο λουκέτο. Σε περιπτώσεις υποτροπής, το πρόστιμο θα που θα επιβληθεί θα είναι 20.000 ευρώ και θα επιβληθεί 15ήμερο σφράγισμα του καταστήματος.

Το μοντέλο επιτήρησης τύπου Πάρου που συνίσταται σε πολλούς, επισταμένους ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, φαίνεται να είναι το επικρατέστερο μέτρο της πολιτείας το οποίο θα υιοθετηθεί και σε άλλα νησιά που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News