Κυκλάδες: Που κλείνει καταστήματα η Εθνική Τράπεζα

Κι αίφνης "λουκέτο"... Και μάλιστα σε 41 καταστήματα, από το κέντρο της Αθήνας ως απομακρυσμένες περιοχές, βάζει ξαφνικά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε από χθες το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου Η χρονική σύμπτωση του κλεισίματος καταστημάτων με τη νέα εθελουσία αποτελεί καινοφανή πρακτική στο τραπεζικό σύστημα, επισημαίνουν συνδικαλιστές, καθώς για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως το κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων με τις αποχωρήσεις υπαλλήλων, με αποτέλεσμα η εθελουσία να γίνεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αναγκαστική.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, που έχει στόχο την αποχώρηση 1.000 τραπεζοϋπαλλήλων;   Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 4 Δεκεμβρίου, τίθεται προϋπόθεση συμμετοχής κατ’ ελάχιστο τα 7 χρόνια υπηρεσίας και τα 30 έτη ηλικιακά, ενώ το οικονομικό κίνητρο έχει πλαφόν τις 150.000 ευρώ (από 10 έως 35 μηνιαίους μισθούς ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία και ορισμένες προσαυξήσεις). Επίσης, προβλέπεται και η επιλογή άδειας μετ' αποδοχών. Ως χρόνος λύσης της σύμβασης εργασίας ή έναρξης της άδειας μετ’ αποδοχών (κατά περίπτωση) ορίζεται η 18η Δεκεμβρίου 2020 ή η 19η Δεκεμβρίου 2020 αντίστοιχα.   

Από εκεί και πέρα την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ξαφνικά στους διευθυντές 41 καταστημάτων από τη διοίκηση ότι αυτά θα κλείσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο χρόνος της ανακοίνωσης δεν ήταν... ανύποπτος, καθώς ήδη είχε αναβληθεί για λίγες ημέρες, υποτίθεται λόγω της πανδημίας, η ενεργοποίηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Τελικά, η Εθνική έγινε η πρώτη τράπεζα που συνδύασε χρονικά σε μικρή απόσταση, λίγων 24ώρων, την ανακοίνωση νέου προγράμματος κλεισίματος καταστημάτων με την παροχή κινήτρων αποχώρησης.

Που θα κλείσουν τα καταστήματα; Οπως αναφέραμε σε όλη την Ελλάδα και οι Κυκλάδες δεν μπορούν να αποφύγουν το ...λουκέτο. Και έχουμε τρία καταστήματα: σε Σύρο (Νεώριο), Σαντορίνη (Φηρά) και Πάρο (Νάουσα).. Να σημειώσουμε ότι στη Νάξο έχουμε ένα κατάστημα και προφανώς δεν τίθεται θέμα για να κλείσει...

Αναλυτικά τα 41 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας είναι:

1. Αγ Θωμά
2. Οδ Σοφούλη
3. Περισσού
4. Αγ ΒΑρβάρας
5. Μητροπόλεως
6. Σόλωνος
7. Ν. Κοσμου
8. Λεωφ Δημοκρατίας Πειραιά
9. Πικερμίου
10. Γλυκών Νερών
11. Καλύβιων Αττικής
12. Καματερού
13. Λεωφ. Κηφισίας
14. Κέντρου Αμαρουσίου
15. Λεωφ. Πάρνηθος Μενιδίου
16. Μαραθώνα
17. ΟΤΕ Αμαρουσίου
18. Κυλλήνης
19. Πλ Ομονοίας Πάτρας
20. Φηρών
21. Νάουσας Πάρου
22. Σύρου (Νεώριο)

23. Παραλίας Καλαμάτας
24. Διαβατών
25. Αμύνταιου
26. Βόνιτσας
27. Κόνιτσας
28. Παλαμά
29. Φιλιατών
30. Σκύδρας
31. Ν Κρήνης
32. Φάρκαινας Χίου
33. Ολύμπου Κατερίνης
34. Οδ. Σαράντα Εκκλησιών Ξάνθης
35. Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων
36. Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων
37. Μαλεσίνας
38. Φιλιππούπολης Λάρισας
39. Πολίχνης
40. Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας
41. Νευροκοπίου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News