Κυκλάδες - Συρμαλένιος: Αναφορά σχετικά με τη πρόθεση της Alpha να κλείσει το υποκατάστημα στη Σίφνο

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου προς τη Διοίκησης της Alpha Bank, με το οποίο δηλώνεται η αγωνία, απογοήτευση και πικρία των κατοίκων του νησιού για την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας να παύσει τη λειτουργία του καταστήματός της στη Σίφνο.

Αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση δημιουργεί σειρά προβλημάτων και δυσκολιών που θίγουν ποικιλοτρόπως και το νησί της Σίφνου και τους εξυπηρετούμενους πελάτες της Τράπεζας (κατοίκους, επαγγελματίες, παραθεριστές, επενδυτές κ.λπ.), αφού αυτομάτως συνεπάγεται την υποχρέωση να μετακινούνται σε άλλο νησί ή πόλη, όπου λειτουργεί κατάστημα.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τις σχετικές αναφορές και από τους τοπικούς φορείς

Ας δούμε όμως τι αναφέρει και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του νησιού με την υπογραφή της Δημάρχου Μαρίας Ναδάλη

Με το παρόν ψήφισμα – διαμαρτυρία μεταφέρουμε την αγωνία, απογοήτευση και πικρία των κατοίκων του νησιού μας, έτσι όπως διατυπώθηκαν και σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 23.3.2021 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου, στην οποία συμμετέχουν πολλοί τοπικοί σύλλογοι καθώς και οι Πρόεδροι δύο δυναμικών επαγγελματικών φορέων του νησιού μας (του Συλλόγου Επαγγελματιών, Εμπόρων & Επισιτισμού Σίφνου και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ για την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας ALPHA BANK να παύσει τη λειτουργία του καταστήματός της στη Σίφνο. Αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση προκαλεί βαθιά δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία και συγχρόνως δημιουργεί σειρά προβλημάτων και δυσκολιών που θίγουν ποικιλοτρόπως και το νησί της Σίφνου και τους εξυπηρετούμενους πελάτες της Τράπεζας (κατοίκους, επαγγελματίες, παραθεριστές, επενδυτές κ.λπ.), αφού αυτομάτως συνεπάγεται την υποχρέωση να μετακινούνται σε άλλο νησί ή πόλη, όπου λειτουργεί κατάστημα, με όλες τις
αρνητικές επιπτώσεις που συνδέονται και με τη νησιωτικότητα (ταλαιπωρία, οικονομικό κόστος, απώλεια χρόνου κ.λπ.). Επιπροσθέτως, οι αντικειμενικές δυσκολίες, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, πολλαπλασιάζονται εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί ως προς τις δυνατότητες μετακίνησης.

Με δεδομένο, επίσης, ότι:

@ με την παύση λειτουργίας του καταστήματος αιφνιδιάζονται τόσο οι εργαζόμενοι σε αυτό όσο και οι οικογένειές τους, που θα πρέπει να υποστούν τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες είτε από την απώλεια της θέσης εργασίας είτε από την αναγκαστική μετοίκησή τους σε άλλη περιοχή,
@ ότι, αν και μέρος των συναλλαγών μπορεί να τηλε-εξυπηρετηθεί, υπάρχει αδυναμία κάποιων πελατών, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο,
@ ότι και ο Δήμος Σίφνου διατηρεί κεφάλαιά του στην Τράπεζά σας, ενώ από το κατάστημα της Απολλωνίας εξυπηρετούνται πολλοί εκ των κατοίκων για τις συναλλαγές τους με τον Οργανισμό μας για την εξόφληση των οφειλών τους, σας προτρέπουμε να  ανακαλέσετε την απόφασή σας για την παύση λειτουργίας του Καταστήματός σας στη Σίφνο.

Θεωρούμε ότι η Τράπεζά σας έχει την ηθική και κοινωνική υποχρέωση να στηρίξει τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν γενναία από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του καταστήματος και να συνδράμει σε εποχές κρίσης την τοπική κοινωνία, λόγω και των δύσκολων συνθηκών της νησιωτικότητας.

Λίγες μόνον μέρες μετά την εκδημία του λαμπρού Ιδρυτή του Ομίλου, σας καλούμε να αποδείξετε ότι τιμάτε τη μνήμη του και σέβεστε το όραμά του. Γιατί ο αείμνηστος ιδρυτής ποτέ δεν παρέλειπε μέσα από το στρατηγικό σχεδιασμό για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας, να τονίζει την προτεραιότητα που έδινε στην κοινωνική ευαισθησία, “παραμένοντας αρωγός στον πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News