Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες: Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των λιμενικών από τον Υπουργό Ναυτιλίας

Κυκλάδες: Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των λιμενικών από τον Υπουργό Ναυτιλίας

|

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων στο Υπουργείο Ναυτιλίας – Ποια ήταν τα θέματα που συζήτησαν και η σχέση με τις Μικρές Κυκλάδες

Προγραμματισμένη επίσκεψη (27/07) εργασίας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων (από την Νάξο έδωσε το παρών ο Κυριάκος Γαϊδαρτζής, Αρχικελευστής Λ.Σ.) πραγματοποιήθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη, καθώς και στη Στρατιωτική Ηγεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα ομοθυμίας και εποικοδομητικής συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, οι υπηρεσίες του οποίου συγκαταλέγονται σε αυτές που αναλαμβάνουν να επιτελέσουν σημαντικό και πολυσχιδές έργο, που η επιτυχής έκβαση του έργου αυτού δυνητικά αναδεικνύει και προβάλλει την ιστορική σπουδαιότητα του ίδιου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, όχι μόνο σε εγχώριο επίπεδο αλλά και σε διεθνές.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης αναφέρθηκε στις σημαντικά επωφελείς, για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατάξεις του νόμου 4676/20, επισημαίνοντας ότι ο υπόψη νόμος θέτει τις βάσεις για επίλυση χρόνιων αιτημάτων του προσωπικού, που αφορούν ενδεικτικά στη βαθμολογική εξέλιξή του, στη στέγασή του, στη θέσπιση σύγχρονου και δικαιότερου συστήματος μεταθέσεων του προσωπικού, στην πρόνοια για την προμήθεια φαρμάκων, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση των οργανικών θέσεων του σώματος κατά 1.500, εκ των οποίων οι 900 θα διατεθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των περιφερειών ευθύνης της 6 ης (Κυκλάδες), 8 ης και 9ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Ειδικότερα, ετέθη το ζήτημα που έγκειται στην επαρκή στελέχωση των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Λιμ. Αρχών Τήνου, Ίου, Θήρας, Σερίφου, Φολεγάνδρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή λειτουργία τους, προς όφελος των 2 τοπικών κοινωνιών και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους εκατομμύρια επισκέπτες, κατά τις θερινές περιόδους, καθώς και εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

limeniki_enosi_ypourgeio_naftilias.jpg

Προκειμένου καταστεί ξεκάθαρη η εικόνα της παρούσης πραγματικής στελέχωσης των υπηρεσιών των Κυκλάδων, της ισχύουσας οργανικής δύναμης και των πραγματικών αναγκών, οι οποίες και προσδιορίζουν την απαιτούμενη οργανική δύναμη, κατετέθη υπόμνημα, επί του οποίου καταγράφονται λεπτομερώς τα δεδομένα και τα προτεινόμενα μεγέθη, ώστε στον επικείμενο επαναπροσδιορισμό των οργανικών θέσεων, βάσει της επαύξησής τους, να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές-αντικειμενικές ανάγκες των υπηρεσιών της περιοχής των Κυκλάδων.

Επίσης αναδείχθηκαν τα εξής ζητήματα:

• H αναγκαιότητα αναβάθμισης του Λιμενικού Φυλακίου Θήρας (Αθηνιό) , σε Λιμενικό Τμήμα, με ξεχωριστή οργανική σύνθεση, με προτεινόμενη σύνθεση δεκαπέντε (15) μέλη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμεναρχείου Θήρας, τα στελέχη του οποίου καλούνται να διαχειριστούν τεράστιο όγκο επιβατών που καταφθάνουν καθημερινώς με ακτοπλοϊκά πλοία στο λιμένα Αθηνιού, οι λιμενικές υποδομές του οποίου στερούνται επάρκειας, δυσχεραίνοντας έτσι έτι περαιτέρω το έργο του προσωπικού της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

• Η αναγκαιότητα θέσπισης οργανικών θέσεων στο Λιμενικό Σταθμό Αντιπάρου, με προτεινόμενη σύνθεση επτά (07) στελεχών, καθόσον από το έτος 2018 μετετάχθη από Λιμενικό Φυλάκιο σε Λιμενικό Σταθμό, χωρίς να έχει ακόμη καθορισθεί η οργανική σύνθεση, με αποτέλεσμα η επάνδρωσή του να συντελείται από το ήδη υπολειπόμενο προσωπικό του Λιμεναρχείου Πάρου, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες καλείται να καλύψει και τις ανάγκες του Λιμενικού Φυλακίου Νάουσας Πάρου.

• Η αναγκαιότητα εξεύρεσης χώρων στέγασης των λειτουργούντων, κατά τη θερινή περίοδο, Λιμενικών Φυλακίων των ΄΄Μικρών Κυκλάδων΄΄ (Κουφονήσια- Σχοινούσα – Δονούσα – Ηρακλειά) και της Σικίνου, προκειμένου αναβαθμιστούν οι συνθήκες εργασίας των αποσπασθέντων στελεχών, καθώς και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Επίσης, επισημάνθηκε επαινετικά η τάχιστη ανάληψη πρωτοβουλιών, στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου 4676/20, για την καταγραφή των αναγκών στέγασης του προσωπικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες υπαγωγής 6 ης (Κυκλάδες), 8 ης και 9ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., με τη σύσταση σχετικής επιτροπής, το έργο της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Τέλος, με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, ότι ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ επιλύεται, ήτοι η ένταξη των στελεχών του φορέα μας στη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για την προμήθεια φαρμάκων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ , παρείχε τη σχετική έγκριση και ακολουθεί η έκδοση της απαιτούμενης Κ.Υ.Α, στόχο που από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης, καθώς και η Στρατιωτική Ηγεσία, σθεναρά υποστήριξαν.

Δελτίο Ενημέρωσης

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες