Κυκλάδες - Τήνος: Εφτασε μία ακόμη μονάδα αφαλάτωσης

Αχ αυτός ο καύσωνας.. Κυρίως όμως, αχ αυτή η χρονιά που δεν είχε πολλές βροχοπτώσεις. Αποτέλεσμα; Με την αύξηση την κατανάλωησης καθότι αυτές τις ημέρες η κίνηση των επισκεπτών είναι μεγάλη, να έχουν όλα τα νησιά πρόβλημα στις υποδομές και κυρίως στη διαχείριση του πόσιμου νερού.. .

Και η Τήνος βρέθηκε στην ανάγκη της κάλυψης των αναγκών με την προσθήκη μίας ακόμη μονάδας (φορητής) αφαλάτωσης που έφτασε σήμερα το πρωί στο νησί των Κυκλάδων. Μάλιστα, την σχετική είδηση έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος με ανάρτησή τους στα social media αναφέροντας "Έφτασε ήδη η φορητή μονάδα αφαλάτωσης για να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια τις αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής περιόδου. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να επισημάνω την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΕΣ στο αίτημα χρηματοδότησης που του υποβάλαμε".

 

Εμείς να σημειώσουμε ότι πέρυσι (Ιανούαριο - Ιούλιο) στη Τήνο είχαμε βροχοπτώσεις της τάξης των 157 μονάδων βροχόπτωσης ενώ φέτος στο ίδιο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος - Ιούλιος) η βροχόπτωση έφτασε στις 119 μονάδες... Λιγότερα σε συνδυασμό και με την αύξηση της θερμοκρασίας που φέρνει προβλήματα...  

Οσο για τις υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης στο νησί; Τον Φεβρουάριο του 2020 εγκαταστάθηκε από την Watera Ελλάς ABEE και τέθηκε σε λειτουργία, μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας παραγωγής 1.000 κυβικών μέτρων ημερησίως,

Σημειώνεται ότι  η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης της Watera Ελλάς στην Τήνο εγκαταστάθηκε το 2001, και ήταν δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων, ημερησίως. Η μονάδα αυτή εκσυγχρονίστηκε και  αναβαθμίστηκε το 2013, φτάνοντας σε  δυναμικότητα τα 750 κυβικά μέτρα, ημερησίως. Η εταιρεία έχει ακόμη εγκαταστήσει στην Τήνο κατά τα έτη 2004, 2009 και 2014 τρεις ακόμα μονάδες με δυναμικότητα 500, 1.000 και 600 κυβικά μέτρα ημερησίως αντίστοιχα. Επίσης, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Watera Hellas παρέδωσε στο Νησί σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού από το φράγμα στη θέση Βακέτα με δυναμικότητα 880 κυβικά μέτρα ημερησίως. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News