Κυκλάδες - Τήνος: Συνάντηση με αρμόδιους φορείς για λύση προβλημάτων

Τήνος

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Τσιμέκης και η ταμίας κ. Πετρίνα Κολλάρου εκπροσωπόντας τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου πραγματοποίησαν συνάντηση μίας ώρας στον Δήμο Τήνου , μετά από αίτημά του Συλλόγου, με την Αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τα καταστήματα της Τήνου κ. Λουκρητία Άνδροβικ.

Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα συνεργασίας και τα θέματα που κατατέθηκαν από το Σύλλογο είναι σε όλους μας γνωστά. Άναρχη αγορά σε όλο το νησί, παραβίαση της κανονιστικής της χρήσης κοινοχρήστων χώρων, παραβίαση της κανονιστικής της λειτουργίας καταστημάτων με μουσική σε υπαίθριο χώρο, στη Χώρα και στα Χωριά της Τήνου , τη μη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών ελέγχου (επιτροπές) του Δήμου Τήνου που είχαν και έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του φαινομένου του αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που τηρούν τους κανόνες που ισχύουν να βάλλονται και να καταστρέφονται ( εμπορικά , ξενοδοχεία , καταλύματα , καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π )

Μεγάλο βάρος δόθηκε στην εφαρμογή των κυρώσεων και των ποινών, η οποία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με αυτό που προβλέπει η νομοθεσία και ότι είναι αδιανόητο να γίνεται μετά το πέρας της θερινής σεζόν.

Με αφορμή του κοινού δελτίου τύπου των επαγγελματικών συλλόγων του νησιού, η κ. Άνδροβικ ενημερώθηκε για την κοινή πορεία που έχουν πλέον χαράξει οι επαγγελματίες του νησιού μέσω των συλλόγων τους για την αντιμετώπιση όλων αυτών που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αγορά και ουσιαστικά καταστρέφουν την Τήνο σε όλα τα επίπεδα , άρα και την επαγγελματική τους επιβίωση και υπόσταση.

Εν όψει του σκληρότερου χειμώνα των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την ομολογία όλων, ζητήθηκε η άμεση και αποτελεσματική αντίδραση στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω. Η κ. Αντιδήμαρχος, αφού δήλωσε στο Σύλλογο ότι οι απόψεις για τα παραπάνω θέματα είναι κοινές και την πρόθεσή της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα για το καλό της Τήνου, ενημέρωσε ότι θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών και να λειτουργήσει η αγορά του νησιού για όλους τους κλάδους με τα ίδια μέτρα και σταθμά, χωρίς εξαιρέσεις .

Επίσης, ζητήθηκε από το Σύλλογο εκ μέρους και των άλλων Συλλόγων (Ε.Ξ.Ε.Τ., Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ. και Σύλλογο Επαγγελματιών & Εμπόρων Πύργου Πανόρμου Τήνου) συνάντηση μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, καθώς και με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου.

Με εκτίμηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News