"Λουκέτο" σε κοσμηματοπωλείο στη Σαντορίνη

Και τα λουκέτα καλά κρατούν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας κυρίως όμως στις τουριστικές περιοχές όπου λειτουργούν και με τη λογική του παραδειγματισμού προς όσους συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν… Και για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα σε επιχείρηση της Σαντορίνης μπαίνει λουκέτο. Η αρχή ήταν την περασμένη εβδομάδα όταν οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα. Διαπίστωσαν ότι δεν είχε κόψει περίπου 50 αποδείξεις και μάλιστα δέχτηκαν και απειλές από τους ιδιοκτήτες…. Όμως η απόφαση για λουκέτο θυροκολλήθηκε κανονικά.

Σαντορίνη

Τώρα, οι ελεγκτές προχώρησαν στην κοινοποίηση του λουκέτου σε γνωστό κοσμηματοπωλείο στα Φηρά της Σαντορίνης γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι δεν έκοβαν αποδείξεις.  Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν ως τουρίστες που περιεργάζονταν τα κοσμήματα του καταστήματος, όταν διαπίστωσαν ότι έγινε αγορά κοσμημάτων χωρίς καμία απόδειξη… Τι έγινε σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida.gr? « δύο ελεγκτές της ΓΓΔΕ, οι οποίοι έκαναν το ζευγάρι, παρακολούθησαν τουρίστα να αγοράζει κόσμημα αξίας 4.300 ευρώ, με χρήση πιστωτικής κάρτας και στην συνέχεια να μην παίρνει από τους υπαλλήλους του καταστήματος την αντίστοιχη απόδειξη που όφειλαν να του προσκομίσουν. Οι ελεγκτές στην συνέχεια επενέβησαν και αποφάσισαν το σφράγισμα του κοσμηματοπωλείου για δύο 24ωρα».

 «Πειραγμένο» POS στη Μύκονο

Ομως, δράσεις είχαμε και στη Μύκονο... Εκεί όπου η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη του υπεύθυνου σε εστιατόριο στη Μύκονο, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τη ΔΟΥ Σύρου, διαπιστώθηκε ότι το POS του καταστήματος ήταν συνδεδεμένο με τράπεζα του εξωτερικού (σ,σ, υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα που θέλουν τις ελληνικές αρχές σε συνεχή μάχη με το κύκλωμα διακίνησης POS τα οποία μέσω Βουλγαρίας ξεχνουν για λίγο την Ελλάδα), παρακάμπτοντας έτσι τα capital controls που ισχύουν στη χώρα μας. Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον συλληφθέντα ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος του εστιατορίου".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News