Μειώνονται οι αγροτικές συντάξεις ακόμη και στο – 60%

Ρε παλικάρια μήπως μας τιμωρείται και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι… Μήπως μας πληγώνεται γιατί έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε τη γη μας; Γιατί το δημοσίευμα στο «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφόρησε ελέω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου μία ημέρα νωρίτερα (Σάββατο 13/08) έχει αυτό το χαρακτήρα. Της τιμωρίας των αγροτών για αμαρτίες που έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν. Και αυτό μόνο δίκαιο δεν είναι… Όπως κι εάν έχει έρχονται δραματικές αλλαγές στις συντάξεις του ΟΓΑ για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες. Από το 2017 οι συνταξιούχοι αγρότες που καλλιεργούν τη γη τους και λαμβάνουν επιδοτήσεις, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη σύνταξη και στο αγροτικό επάγγελμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, αίρεται η εξαίρεση των αγροτών και εφόσον δεν υπάρξει τροποποίηση του νέου ασφαλιστικού νόμου, οι νέοι συνταξιούχοι καλούνται να μεταβιβάσουν την αγροτική τους περιουσία και να εκχωρήσουν τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης, βάσει των οποίων λαμβάνουν τις επιδοτήσεις. Σε άλλη περίπτωση, οι συντάξιμες αποδοχές θα μειώνονται κατά 60%.

Στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν.4387/2016) που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρεται, ότι θα καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60%, συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε δικαιούχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα, που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). Η μείωση ισχύει για όλους τους συνταξιούχους λόγω γήρατος του Δημοσίου, καθώς και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα

Με πληροφορίες από το newsbeast.gr